Γιατί την επόμενη φορά θα πρέπει να ζητήσεις waterless manicure

Γιατί την επόμενη φορά θα πρέπει να ζητήσεις waterless manicure

Η περιποίηση των άκρων είναι μια παιχνιδιάρικη διαδικασία. Οι επιλογές είναι τόσες πολλές που θα μπορούσες να φτάσεις στο σημείο κάθε νύχι σου να έχει και κάποια άλλη απόχρωση. Εντάξει ίσως ακούγεται λιγάκι υπερβολικό αλλά να έχεις στο νου πως μια μονοχρωματική παλέτα με διάφορες εκδοχές του γκρι θεωρείται πολύ on trend. Ένα όμορφο μανικιούρ λοιπόν μας κάνει να νιώθουμε λιγάκι παραπάνω κομψές και λειτουργεί στιλιστικά όπως ένα κόσμημα. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα το dry manicure κυριαρχεί στα σαλόνια ομορφιάς. Θα το ακούσεις και ως waterless manicure, μιας και αφαιρείται εντελώς η χρήση του νερού για να μαλακώσουν τα νύχια και οι παρανυχίδες.

Ποιος είναι όμως ο σκοπός αυτής της αλλαγής του παραδοσιακού μανικιούρ και ποια τα οφέλη;

Αρχικά, όταν αφήνουμε τα χέρια μας μέσα σε χλιαρό νερό για πάνω από 1 λεπτό, τα νύχια μας μαλακώνουν και διαστέλλονται χωρίς αυτό να είναι βέβαια ορατό στο μάτι. Ταυτόχρονα μαλακώνουν και οι παρανυχίδες και έτσι γίνεται πιο εύκολη η αφαίρεση τους. Ένα νύχι όμως για να στεγνώσει ολοκληρωτικά χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο από όσο διαρκεί ένα μανικιούρ. Έτσι όσο εμείς έχουμε βάψει τα νύχια μας, αυτά βρίσκονται σε διαδικασία στεγνώματος. Όταν πια το νερό έχει εξατμιστεί, αυτά συρρικνώνονται και επανέρχονται στο αρχικό τους σχήμα. Αυτό όμως συνεπάγεται και την μετακίνηση του χρώματος, που συντελεί στο να μην διαρκεί το χρώμα του μανικιούρ όσο θα θέλαμε.

Γιατί την επόμενη φορά θα πρέπει να ζητήσεις waterless manicure

@violette

Επιπλέον, στα σαλόνια ομορφιάς που είναι λίγο πιο πολυτελή, έχουν αντικαταστήσει το νερό με λαδάκια και κρέμες χεριών. Γενικότερα, τα πετσάκια που μερικές φορές μας ενοχλούν είναι καλό να μην τα αφαιρούμε πλήρως. Μιας και προστατεύουν τα νύχια από τυχόν μικρόβια και μολύνσεις. Αν υπάρχουν κάποια κομμάτια που δυσκολεύουν το αρμονικό χρωματικό αποτέλεσμα είναι καλό να αφαιρούμε μόνο το συγκεκριμένο κομμάτι. Kαι στα υπόλοιπα να περνάμε ένα λαδάκι. Για να μαλακώνουν και να δείχνουν τα νύχια μας πιο καθαρά.

Με λίγα λόγια, λοιπόν, το waterless manicure προφέρει την ίδια όμορφη διαδικασία περιποίησης των άκρων, βελτιώνει την υγεία των νυχιών σου και ταυτόχρονα βοηθά στη μεγαλύτερη διάρκεια του χρώματος.


featured image: harpers bazaar
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.