«Υπάρχει όντως κάποιο νησί καλύτερο από τα ελληνικά;», θα αναρωτιέσαι εσύ τώρα. Ναι, το ίδιο αναρωτήθηκα κι εγώ όταν διάβασα μια πρόσφατη έρευνα που κατατάσσει το νησί Waiheke στην 5η θέση παγκοσμίως -no kidding- αφήνοντας τα ελληνικά νησιά πίσω του σε χαμηλότερες θέσεις. Σύμφωνα πάντα με το Travel + Leisure.

Για του λόγου το αληθές

Προσπαθώντας να ανακαλύψω τι είναι πια αυτό που κάνει αυτό το νησί τόσο ξεχωριστό και φοβερό προορισμό, ανακάλυψα τα εξής: Αρχικά, ανήκει στη Νέα Ζηλανδία και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της. Μόλις μισή ώρα από το Όκλαντ, την μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, βρίσκεται αυτός ο μικρός παράδεισος. Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το όνομα του. Παλιότερα το αποκαλούσαν “Te Motuarairoa”, που έχει την έννοια του «μεγάλου, φιλόξενου νησιού-καταφυγίου». Το τωρινό του όνομα σημαίνει «καταρρακτώδες νερό».

myguideauckland.com

Κρασί δίπλα στη θάλασσα. Τι άλλο;

Το νησί έγινε διάσημο για τους πανέμορφους αμπελώνες του και τις πολύ μεγάλες ακτές του. Με λίγα λόγια, αν ποτέ το επισκεφτείς, δύο πράγματα πρέπει να κάνεις όλη μέρα: Να δοκιμάζεις διάφορα κρασιά και να πηγαίνεις για κολύμπι. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά γιατί μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο. Φημίζεται για τις διάφορες ποικιλίες κρασιών που παράγονται εκεί, γι’ αυτό και οργανώνονται πολλά wine tasting events στο νησί. Όσο για τις παραλίες, ένας αριθμός είναι αρκετός για να καταλάβεις για τι ομορφιά μιλάμε: 40χλμ παραλίες.

Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των τουριστών και των ταξιδιωτών που επιλέγουν το Waiheke. Είτε για μια πιο περιπετειώδη εξόρμηση, είτε απλά για χαλάρωση. Ωστόσο, το νησί καταφέρνει ακόμη να διατηρήσει τον αυθεντικό του χαρακτήρα και την γραφικότητα του σε σημείο που αξίζει όντως να το κατατάσσουμε στην πρώτη πεντάδα παγκοσμίως. Εμείς εδώ στο Savoir Ville, δεν ξέρω αν θα έχουμε ποτέ τη δυνατότητα να επισκεφθούμε το Waiheke Island, ένα κρασάκι παραγωγής του, όμως, θα το πίναμε ευχαρίστως!


featured image: howickmotorlodge.co.nz