Βρες ξανα αυτα που σου αρεσουν στην Ελλαδα

βρες ξανα αυτα που σου αρεσουν στην Ελλάδα savoirville.gr

Τα χρόνια περνάνε, γεμίζεις εμπειρίες, ανθρώπους και σκέψεις, ταξιδεύεις και ξαφνικά συνειδητοποιείς πως μεγαλώνεις και πως δεν έκανες όσα τελικά είχες στο μυαλό σου να κάνεις. Όχι επειδή ξαφνικά το μετάνιωσες, αλλά επειδή οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, η ρουτίνα της καθημερινότητας και άλλων εξωτερικών παραγόντων δε σου το επέτρεψαν.

Μιλώντας για γλυκά και φαγητά και ως γνωστή λιχούδα, δοκίμασε την ελληνική κουζίνα σε όλο της το φάσμα. Με το να απορρίπτεις γεύσεις σημαίνει πως μένεις στα ίδια, κάτι που με την πάροδο των χρόνων θα βαρεθείς. Θυμάσαι τα φαγητά που δεν έτρωγες μικρός; Τι θα έλεγες να τους δώσεις μία δεύτερη ευκαιρία; Μετά τα σουβλάκια του Αγ. Προδρόμου, μήπως έχουν σειρά τα μαγειρευτά φαγητά της μαμάς ή και του Ζήση εδώ λίγο πιο πέρα;

Παρακολούθησε μία θεατρική παράσταση. Δεδομένου ότι από την άνοιξη και μετά οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις ολοένα και ποικίλλουν, θα σε συμβούλευα να μην απορρίψεις μία τέτοια πρόταση. Εάν, μάλιστα, τύχει να βρεθείς στην Επίδαυρο καλό θα ήτα να ενδιαφερθείς για τις θεατρικές παραστάσεις που θα φιλοξενηθούν εκεί. Ειδικότερα, αν βαριέσαι να διαβάσεις τα αρχαία ελληνικά δράματα και κωμωδίες, μια μεταφορά τους στο θέατρο θα σε έπειθε για το αντίθετο.

Βρες έναν Έλληνα συγγραφέα ή ποιητή και αγάπησέ τον. Διάβασε Καραγάτση και Σικελιανό. Εάν, όμως, ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που διστάζουν να συμβιβαστούν με την κλασική ποίηση και πεζογραφία, προτίμησε ποιητές και συγγραφείς που πιστεύεις πως έχουν πολλά να προσφέρουν στον ελληνικό λογοτεχνικό χώρο. Σημασία έχει πως θα δώσεις ευκαιρίες τόσο στον εαυτό σου όσο και σε νέους ανθρώπους να προχωρήσουν πνευματικά και να παράγουν σκέψεις και έργο.

Πάρε τα αγαπημένα σου πρόσωπα και ταξιδέψτε στον πρώτο προορισμό που σου έρχεται στο μυαλό. Μη μείνεις πιστός μόνο στους πιο δημοφιλείς προορισμούς, αλλά εξερεύνησε τον τόπο σου όπως εσύ θέλεις χωρίς όρια, τουριστικές υποδείξεις και συμφέροντα. Επισκέψου κάθε στενό, σοκάκι και παράδρομο που θα συναντήσεις μπροστά σου και βούτηξε στην πρώτη θάλασσα που θα βρεθεί στον δρόμο σου. Δώσε ευκαιρίες σε μέρη που δε φαντάστηκες ποτέ πως θα πήγαινες και δεν άφησες ποτέ να ξεδιπλώσουν την αστείρευτη ομορφιά τους. Άλλωστε, η ομορφιά είναι υποκειμενική και τα υποκείμενα πολλά.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.