Βρες ένα αγόρι αλλά φρόντισε να είναι ένα αγόρι που αναπνέει. Τι εννοώ; Βρες κάποιον που αναπνέει γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ζόμπι, ούτε ένας φανταστικός φίλος. Βρες ένα αγόρι, κανονικό άνθρωπο.

Η ζεστή του αναπνοή σημαίνει ότι το αίμα κυλάει στις φλέβες του και ότι η καρδιά του χτυπάει δυνατά. Η αναπνοή του σου επιβεβαιώνει ότι είναι αληθινός, ζωντανός και είναι εδώ. Δεν περπατάει υπνωτισμένος από τις πολλές υποχρεώσεις. Δεν κάνει focus μόνο στο πρόγραμμα του. Είναι κανονικός άνθρωπος και όχι ρομπότ. Παίρνει μια βαθιά ανάσα και αλλάζει το πρόγραμμα όπως θέλει εκείνος.

Ένα αγόρι που αναπνέει δεν έχει κάποια συγκεκριμένη και κλισέ μορφή

Ψηλός, κοντός, με μούσια, χωρίς. Δεν έχει σημασία. Είναι όμορφος για σένα ή απλά τον βρίσκεις γοητευτικό. Όπως κι αν είναι εμφανισιακά, είναι το αγόρι που σε κάνει να καταλαβαίνεις ότι μπορείτε να επικοινωνήσετε. Το χαμόγελο του κάνει την καρδιά σου να χοροπηδάει. Είναι κανονικός άνθρωπος με κανονικά χαρακτηριστικά και κανονικά ελαττώματα.

Βρες ένα αγόρι που χωρίς να κάνει τίποτα διαφορετικό θα σε εκπλήσσει κάθε φορά. Που κινείται και δεν μένει στα ίδια. Δεν κρατάει την ίδια φόρμουλα σε όλα. Είναι ζωντανός οργανισμός που αλλάζει, που προσαρμόζεται σε νέες συνθήκες. Δεν είναι επαναστάτης αλλά δεν πάει με το ρεύμα. Έχει βρει την ισορροπία αλλά δεν το διαλαλεί. Έτσι είναι και μοιάζει απλά φυσικό. Δε προσπάθησε ποτέ να γίνει κάτι από τα δύο.

Μπορείς να βγεις με κάποιον που δηλώνει ταξιδιώτης. Εδώ είναι η διαφορά. Το αγόρι που δηλώνει ταξιδιώτης, αγαπάει να κλείνει εισιτήρια και να μπαίνει σε τρένα και αεροπλάνα. Υπέροχος τύπος. Όμως εκείνος που σου περιγράφω δεν δηλώνει κάτι γιατί δεν είναι μόνο ένα κάτι. Όσο του αρέσει να ταξιδεύει, τόσο του αρέσει να δουλεύει κι άλλο τόσο του αρέσει να κάνει βόλτες με το ποδήλατό του. Δεν δηλώνει κάτι-lover, ούτε ανήσυχο πνεύμα. Δε έχει βάλει καμία ταμπέλα στον εαυτό του.

Δε θες να είσαι με ταμπέλα αλλά με άνθρωπο

Αυτός που σου περιγράφω έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Θα αναπνέει και θα το κάνει για πάντα. Θα είναι το μόνο πράγμα που θα κάνει σταθερά. Οι άνθρωποι δεν φτιάχτηκαν να μένουν πάντα ίδιοι. Άρα, εκείνος που ερωτεύτηκες επειδή παίζει κιθάρα, δε θα παίζει για πάντα κιθάρα, ούτε ένα αγόρι που τραγουδάει θα το κάνει για πάντα, ούτε το αγόρι που κάνει σέρφ θα κάνει πάντα σέρφ, κανείς δε φτιάχτηκε για να κάνει για πάντα το ίδιο που κάνει τώρα. Ενώ το αγόρι που αναπνέει, θα συνεχίσει να εισπνέει και να εκπνέει μέχρι το τέλος. Γιατί δεν τον νοιάζει τι κάνει αλλά γιατί το κάνει.

Βρες ένα αγόρι που αναπνέει γιατί δεν υπεραναλύει τις καταστάσεις, δεν εστιάζει μόνο στον εαυτό του, δεν φοβάται να ζήσει, δεν ανησυχεί για όλα. Είναι  άνθρωπος που κάνει λάθη, που έχει προσδοκίες, που συγχωρεί και στο τέλος αφήνει καθαρό το κεφάλι του για νέες εμπειρίες. Εξάλλου ξέρει καλά πως το μόνο απαραίτητο είναι να συνεχίσει να αναπνέει. Όλα τα άλλα θα έρθουν.

Βρες ένα αγόρι που παίρνει βαθιές αναπνοές για να σου μάθει και σένα πως θα γίνεις κι εσύ ένα κορίτσι που αναπνέει.