Τις διακοπές των Χριστουγέννων (όσες πρόλαβα δηλαδή γιατί εμείς οι ωραίοι μπαρμαναρέοι συνήθως δουλεύουμε τις ημέρες των διακοπών), αποφάσισα να επισκεφτώ την όμορφη Βουδαπέστη. Παρατήρησα δε οτι πάρα πολλοί Έλληνες είχαν την ίδια ιδέα με εμένα!
  • Ποτό

Warm Up Bar (Nagy Diófa Utca 26, Budapest)

voudapestipounafaskaipounapieissavoirville1

Ο παράδεισος του cocktail στη πόλη. 3 Δωμάτια, το ένα φιλοξενεί τη μπάρα – κουζίνα και τα άλλα 2 πιο privet για συζητήσεις και χορό (μετα τις 23¨00 dj sets). Η μπάρα του σαν μια σύγχρονη κουζίνα που σου επιτρέπουν να κάτσεις και από την εσωτερική της πλευρά, αρκεί να μην ενοχλείς τον Krisztian και την ομάδα του. Μικρός χώρος γι’ αυτό φρόντισε να πας από νωρίς, κρατήσεις δεν δέχονται, first come first served. Χαμηλές τιμές, χωρίς να υπάρχει μενού, τα cocktails τα φτιάχνουν στα μέτρα του καθενός ξεχωριστά!

Tuk Tuk Bar (Paulay Ede utca 31)

voudapestipounafaskaipounapieissavoirville2

Πολύ κοντά στην Όπερα υπάρχει και το Tuk Tuk. Από το μεσημέρι για καφέ και το απόγευμα και μετά cocktails και μια καλή ποικιλία αποσταγμάτων.

Μικρός και cozy χώρος που σερβίρει finger food και ποικιλίες σε λίγο ακριβές για τα δεδομένα της πόλης αλλά με άριστο [i]service και υπό τους ήχους της jazz, soul και funk μουσικής που θα αγαπήσετε

  • Φαγητό

The Big Fish (Andrassy ut 44)

voudapestipounafaskaipounapieissavoirville4

Το ψάρι εδώ έχει τη τιμητική του. Το σύστημα εδώ είναι κάπως έτσι: Διαλέγεις τραπέζι, πας στη βιτρίνα με όλα τα ψάρια θαλασσινά και οστρακοειδή, χάνεσαι λίγο, αποφασίζεις τι, αποφασίζεις πως θα ψηθεί και κάθεσαι. Όλα είναι υπέροχα με highlight το μαριναρισμένο Σολωμό με σπαγγέτι από αγγούρι και το ριζότο θαλασσινών. (Τιμή/άτομο 15-25ε)

Vintage Garden (Dob utca 21)

voudapestipounafaskaipounapieissavoirville6

Μια μαγική αυλή στην καρδιά της πόλης. Ένα μπιστρό με εξαιρετικό φαγητό και πολύ καλή εξυπηρέτηση. Η τιμές πολύ λογικές για τα πιάτα που δοκίμασα, και ο χώρος φτιαγμένος για σου φτιάχνει τη διάθεση! Δοκίμασε τη κρύα σούπα Κολοκύθας με ταρταρ σολομού, τη ποικιλία από fois gras και το New Zealand steak οπωσδήποτε. Δεν θέλω να μιλήσω για το homemade Milles Feuile γιατι θα κλάψω. (Τιμη/άτομο 20-30ε )