Όντως βοηθάει ο καφές με το βούτυρο στη δίαιτά σου;

Σίγουρα κάπου θα έχει πέσει το μάτι σου στον καφέ με βούτυρο. Το Pinterest και όλο το ίντερνετ έχει γεμίσει από αυτό το ρόφημα στο οποίο μάλιστα, αποδίδονται συγκλονιστικές ιδιότητες! Το κυριότερο βέβαια, είναι το αδυνάτισμα! Ο εμπνευστής του καφέ με βούτυρο ισχυρίζεται πως ο ίδιος έχασε πολλά κιλά καταναλώνοντας το. Η συνταγή είναι ακριβώς αυτό που λέμε, καφές με δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο και μία κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας. Αν κάνουμε, δηλαδή, το άθροισμα μιλάμε για ένα ρόφημα 420 θερμίδων, ένα κανονικό γεύμα.

Πού βασίζεται λοιπόν, αυτή η θεωρία; Σίγουρα το λίπος και ειδικά το καλό λίπος βοηθά στις καύσεις. Είναι σημαντικό να σημειωθεί σε αυτό το σημείο, πως μιλάμε για βούτυρο καθαρό και βιολογικό (με καλύτερης ποιότητας δηλαδή λιπαρά). Το λάδι καρύδας ακόμη, φαίνεται πως δίνει ενέργεια στο σώμα, οπότε λογικά θα έχεις στη συνέχεια περισσότερη διάθεση για δραστηριότητα (θα έχεις όμως και το χρόνο που απαιτείται; ή θα μείνεις μόνο με τις θερμίδες;) Επίσης, το λίπος έχει βρεθεί πως σχετίζεται με καλύτερο κορεσμό. Όποτε με αυτόν τον τρόπο έχεις τη δυνατότητα να μείνεις περισσότερες ώρες χωρίς να καταναλώσεις κάτι. Στην περίπτωση που μαζί με τον καφέ έτρωγες δύο τυρόπιτες, αυτό μπορεί να έχει κάποιο νόημα, αλλά αν ανήκεις στον μέσο όρο που μπορεί να έτρωγες μόνο ένα τοστ, τότε αυτό δε θα σε βοηθήσει καθόλου! 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τελικά τα μακαρόνια παχαίνουν;

Τα οφέλη από την κατανάλωση καφέ, δηλαδή τα αντιοξειδωτικά που περιέχει ο καφές μπορείς να τα προσλάβεις και χωρίς να προσθέσεις βούτυρο. Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις, είναι να δοκιμάσεις εάν σου αρέσει η γεύση, να βάλεις ελάχιστη ποσότητα από βούτυρο μέσα στον καφέ σου, ώστε να διαπιστώσεις αν σε κρατάει χορτάτο και μεγαλύτερων το διάστημα. Καλώς η κακώς μαγικά στο αδυνάτισμα δεν υπάρχουν!

www.facebook.com/grafeiodiatrofis | www.instagram.com/kliodim

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.