«Αυτό όμως που ξέρω τώρα, τώρα που έφτασε η στιγμή που τόσο λαχταρούσα, είναι ότι μ´ εσένα στη ζωή μου θα κοιμάμαι καλύτερα. Θα ξυπνάω καλύτερα. Θα αγαπάω καλύτερα. Θέλω να σου μαγειρεύω όταν η πείνα  θα σκοτεινιάζει τη διάθεση σου. Οποιαδήποτε πείνα, πείνα για ζωή, για αγάπη, για φως, για θάλασσα, για ταξίδια, για διάβασμα και για ύπνο ».

84085-800x800

Το διαβάσαμε, το λατρέψαμε και το συστήνουμε ανεπιφύλακτα γιατί :

 1. Είναι από τις πιο ρομαντικές ιστορίες που διαβάσαμε ποτέ. Ένα αισιόδοξο, γοητευτικό παραμύθι για την αγάπη, όπως λέει και το οπισθόφυλλο του.
 2. Ο κύριος Περντί, ο ήρωας του βιβλίου, είναι «λογοτεχνικός φαρμακοποιός». Γράφει συνταγές για μυθιστορήματα στους πελάτες του, οι οποίες γιατρεύουν τις ψυχές τους. Και εκεί είναι που ευχόμαστε να τον είχαμε κι εμείς.
 3. Δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε πιο ωραίο σκηνικό για να βρίσκεται το πλωτό βιβλιοπωλείο που γιατρεύει ψυχές. Και αυτό δεν είναι άλλο από τον Σηκουάνα στην καρδιά του Παρισιού. Και απλά θα το λατρέψεις.
 4. Είναι διεθνές Best Seller μεταφρασμένο σε 33 γλώσσες.
 5. Περιγράφει μια υπέροχη διαδρομή, γεμάτη περιπέτειες, από το μαγικό Παρίσι μέχρι την όμορφη πόλη της Νότιας Γαλλίας, την Προβηγκία.
 6. Διηγείται το δράμα του εκάστοτε διάσημου συγγραφέα που χάνει την έμπνευση του, στην περίπτωσή μας, του συνταξιδιώτη του ήρωα.
 7. Θα θαυμάσεις την ικανότητα του κ. Περντί να διαγνώσκει τα προβλήματα που βασανίζουν τους πελάτες του, συνομιλώντας μαζί τους μόλις σε.. μερικά λεπτά.
 8. Ο κ. Περντί είναι ένας σύγχρονος ιππότης, που αφήνει τα πάντα πίσω του και ταξιδεύει μέχρι την άλλη άκρη της Γαλλίας μόνο και μόνο για τον έρωτα.
 9. Μας συγκινεί η σχέση που αναπτύσσει ο Περντί με τον νεαρό διάσημο συγγραφέα. Μια φιλική σχέση που όμως μας θυμίζει ένα πατέρα με τον γιο του.
 10. Οι περιγραφές θα σε κάνουν να θέλεις να τα αφήσεις όλα και επισκεφτείς την Γαλλία. Ο λόγος; Μα για να ανακαλύψεις της απολαύσεις της ζωής: το καλό φαγητό, το κρασί και… τη σωματική επαφή.
 11. Το βιβλίο θα σου διδάξει πως η θλίψη και η μοναχικότητα μετατρέπονται σε χαρά και αγάπη για τη ζωή. Πως να αποχαιρετήσεις τις παλιές αγάπες και να κανείς χώρο για τις καινούργιες.
 12. Και τέλος, θα βρεις το «λογοτεχνικό κουτί πρώτων βοηθειών του Ζαν Περντί» όπου υπάρχουν τα βιβλίο- φάρμακα για κάθε λογής «αρρώστια». Δηλαδή, προτεινόμενα βιβλία που σύμφωνα με τον βιβλιοφαρμακοποιό θα μας λύνουν το ανάλογο πρόβλημα μας κάθε φορά.