Καλώς ήρθατε στο δεύτερο μέρος του ‘Βιβλία που πρέπει να διαβάσετε πριν γίνουν ταινίες’ για φέτος. Σας είχα αφήσει με αρκετές ιδέες γιατί τα ερεθίσματα για να ξεκινήσετε ένα καινούργιο βιβλίο μαζί με τον λίαν συντόμως καινούργιο χρόνο.

Και επειδή δεν θέλω να σας κουράσω ας περάσουμε κατευθείαν στα υπόλοιπα βιβλία που ελπίζω να σας κάνουν να νιώσετε την ίδια πληθώρα συναισθημάτων που ένιωσα εγώ όταν το διάβασα.

Το Let it Snow του John Green, θα γίνει ίσως ένα από τα αγαπημένα σας χριστουγεννιάτικα ανθολογία για τις φετινές διακοπές αλλά και για όλες τις υπόλοιπες που θα ακολουθήσουν. Παίζοντας με τον ρομαντισμό και την θαλπωρή των χριστουγέννων αυτό το βιβλίο συνδέειΤρεις ρομαντικές ιστορίες και μας δείχνει πως η αγάπη ζει πάντα στις καρδιές μας.

let-snow-john-green-maureen-johnson-lauren-myracle

Πάντα με ενθουσίαζε ένα καλό μυστήριο και ένα καλό μυστήριο δεν θα μπορούσε να είναι καλό χωρίς την υπογραφή της Agatha Christie. Ο Φόνος στο Οrient Εxpress Αποτελεί ένα από τα κλασικά αστυνομικά μυθιστορήματα της γνωστής συγγραφέως στα οποία παρακολουθούμε τις περιπέτειες του αγαπημένου μας επιθεωρητή Ηρακλή Πουαρό   καθώς η πλοκή του μυστηρίου ξετυλίγεται κρατώντας μας πάντα σε αγωνία. Η ταινία αναμένεται να έχει πρωταγωνιστές οπως τους Johnny Depp και Michelle Pfeiffer και κυκλοφορεί στις οθόνες μας στις 22 Νοεμβρίου.

murder-orient-express-agatha-christie

Το Annihilation του Jeff Vandermeer είναι ένα θρίλερ στο οποίο μία βιολόγος ξεκινά την αναζήτηση σε μία μυστηριώδη περιοχή προσπαθώντας να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από το θάνατο του συζύγου της. στην ομότιτλη ταινία θα δούμε την Natalie Portman να ενσαρκώνει την ηρωίδα του βιβλίου αφήνοντάς μας για ακόμη μία φορά άφωνους.

The house of Tomorrow του Peter Bognanni, αποτελεί ένα δείγμα Εξαιρετικής φανταστικής λογοτεχνίας καθώς μας μεταφέρει στις ζωές δύο εφήβων αγοριών μπλέκουν σε διάφορες περιπέτειες καθώς ο ένας από αυτούς μένει σε ένα γεωδαιτικό θόλο με την εκκεντρική γιαγιά του να του επιβάλει την μόρφωση στο σπίτι. Περιπέτεια, χαμόγελα και αρκετές ανατροπές μας περιμένουν σε αυτό το υπέροχο βιβλίο.

house-tomorrow-peter-bognanni

Ψάχνεις για μία συγκινητική ιστορία με φόντο έναν από τους μεγαλύτερους πολέμους της ανθρώπινης ιστορίας τότε αυτό το βιβλίο είναι για σένα. Tο Nightingale της Kristin Hannah Μας οδηγεί στην ιστορία 2 αδελφών οι οποίες αναγκάζονται κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου να χωριστούν και να βρεθούν σε δύο διαφορετικά στρατόπεδα. Η μια ως πολεμίστρια της αντίστασης και η άλλη ως αιχμάλωτη.

nightingale-kristin-hannah

Οι ανείπωτες ιστορίες των στρατιωτών της Aμερικής και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εν αποστρατεία καθώς προσπαθούν να προσαρμοστούν στην απλή πλέον πραγματικότητα είναι το περιεχόμενο του Thank you for your service του αμερικανού συγγραφέα David Finkel. Ιστορία αποτελεί μία καταγραφή των πραγματικών εμπειριών των στρατιωτών που υποφέρουν από παραισθήσεις PTSD και παλεύουν για ένα νέο ξεκίνημα.

thank-you-your-service-david-finkel

Ένα από τα βιβλία που αξίζει να διαβάσεις αλλά και να δεις καθώς θα το σκηνοθετήσει αλλά και θα πρωταγωνιστήσει ο Ben Affleck. Είναι το αριστούργημα της Agatha Christie, Witness for the prosecution. Tο οποίο μας τοποθετεί εντός της δικαστικής αίθουσας κατά τη διάρκεια μιας δίκης στην οποία προσπαθούμε να λύσουμε ένα μυστηριώδη φόνο με πολλές δολοπλοκίες, εξωσυζυγικές σχέσεις, μυστικά και πολύ σασπένς.

witness-prosecution-agatha-christie

Το The glass castle, της Jeannette Walls, αποτελεί μια καταγραφή της άλλωτε αλλοπρόσαλης ζωής της Jeannette Walls και της ασυμβίβαστης σχέσης της με τους γονείς της καθώς μεγάλωνε. Η Brie Larson θα πρωταγωνιστεί με τους Naomi Watss και Woody Harrelson να υποδείονται τους γονείς της. Ένα must read αλλά και must watch του χρόνου που θα έρθει!

glass-castle-jeannette-walls