Γενικά δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, αλλά βάζουμε μονίμως τα δυνατά μας για να γεμίζουμε τη reading list σου. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δε σε αφήνουμε σε ησυχία – γιατί ξέρουμε ότι κατά βάθος μας ακούς. Αυτή τη φορά θα δούμε τα βιβλία που θα σου δώσουν όλα τα female empowerment vibes που χρειάζεσαι. Μην μας παρεξηγείς που τα λέμε στα Αγγλικά. Ακούγεται πιο cool.

I Was Told There’d Be Cake της Sloane Crosley

5 βιβλία για female empowerment που πρέπει να διαβάσεις

Τι γίνεται όταν εσύ βάζεις τα δυνατά σου, αλλά όλα πάνε στραβά; Ακούγεται γνώριμη φάση στη ζωή σου; Μάντεψε. Και στη δική μας. Α, και στη ζωή της Sloane Crosley η οποία περιγράφει τα βιώματα της στη ζωή της Νέα Υόρκης. Ξέρεις εκεί που γίνονται θαύματα και η ζωή κυλά υπέροχα και πετυχημένα. #not

We Should All Be Feminists της Chimamanda Ngozi Adichie

5 βιβλία για female empowerment που πρέπει να διαβάσεις

Εμπνευσμένο από την ομιλία της συγγραφέα στο TedX, το βιβλίο αυτό ήδη από τον τίτλο του λέει τα αυτονόητα. Είναι μάλιστα το βιβλίο που χρησιμοποίησε η Beyone για το Flawless. Και είναι τελικά ακριβώς αυτό. Flawless.

Men Explain Things to Me της Rebecca Solnit

5 βιβλία για female empowerment που πρέπει να διαβάσεις

Ξεκινώντας κάπως χιουμοριστικά με το πως κάποιοι άντρες τείνουν να εξηγούν συμπεριφορές γυναικών με το απλό επιχείρημα ότι “είναι γυναίκες”, το ύφος της Rebecca Solnit σοβαρεύει. Η ίδια ανατρέχει σε πολλές συζητήσεις που είχες με επιχειρηματίες που δεν δέχονταν τις προτάσεις της απλά επειδή ήταν γυναίκα και τις ανάγει στο ζήτημα της ισότητας των φύλων. Εδώ θα βρεις το “mansplaining” στα καλύτερα του.

One Thousand Wells της Jena Lee Nardella

5 βιβλία για female empowerment που πρέπει να διαβάσεις

Η Jena Lee Nardella τελειώνοντας το κολέγιο είχε το σχεδόν απίθανο όνειρο να δημιουργήσει 1000 πηγάδια στην Αφρική για να σώσει τους ανθρώπους της. Το σπουδαίο είναι ότι τελικά τα κατάφερε. Αξίζοντας το τίτλο της ακτιβίστριας πλέον, η ίδια περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε από όλα τα μέτωπα για να προσφέρει τελικά το αυτονόητο στους συνανθρώπους της: καθαρό νερό.

Educated της Tara Westover

5 βιβλία για female empowerment που πρέπει να διαβάσεις

Για πολλούς λαούς η εκπαίδευση θεωρείται αναπόσπαστο προσόν, για κάποιους άλλους δεν ισχύει το ίδιο. Κάπως έτσι βρέθηκε η νεαρή τότε Tara Westover να της απαγορεύεται να πάει στο σχολείο από τον πατέρα της. Αργότερα κατάφερε να ξεφύγει από αυτό το “καθεστώς” και χωρίς να έχει πατήσει ποτέ το πόδι της σε τάξη, έφτασε μέχρι το Harvard και εξέδωσε δικό της βιβλίο. Δεν το λες και λίγο.

Featured Image: Joel Muniz | Unsplash