Επιλέξαμε τα 5+1 πιο ενδιαφέροντα και καλογραμμένα βιβλία με συμβουλές, κανόνες, αποφθέγματα, σκέψεις και προτάσεις για να κάνουμε τον εαυτό και τη ζωή μας λίγο πιο δημιουργικά, λίγο καλύτερα. Ρίξε μια ματιά στα αναγνώσματα που ακολουθούν και επίλεξε ποιο σου κάνει περισσότερο «κλικ» για να διαβάσεις τις γιορτές και να είσαι πανέτοιμη να υποδεχτείς τη νέα χρονιά!

Κάν’το κι ας φοβάσαι – Dr. Susan Jeffers

5+1 βιβλία αυτοβελτίωσης για να σε βρει το 2018 ... ετοιμοπόλεμη!

Σε αυτό το βιβλίο η Σούζαν Τζέφερς μας εμπνέει με τις τεχνικές της ανακαλύψουμε τη ρίζα των φόβων μας, να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση. Μας δίνει,  επίσης, συμβουλές για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που βάζουμε οι ίδιοι στον εαυτό μας και να αποκτήσουμε περισσότερο ενδιαφέρον για τη ζωή.

Να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις – Leo Buscaglia

Ίσως το πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο του καθηγητή παιδαγωγικής, Λέο Μπουσκάλια. Ένας πραγματικός θησαυρός που θα σε εμπνεύσει να αποκτήσεις θάρρος, αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα και να δεις από άλλη διάσταση τη ζωή και την προσωπικότητά σου.

Κλέψε σαν καλλιτέχνης – Kleon Austin

5+1 βιβλία αυτοβελτίωσης για να σε βρει το 2018 ... ετοιμοπόλεμη!

Σύμφωνα με τον Κλέον Όστιν δε χρειάζεται να είσαι πανέξυπνος, αλλά ο δημιουργικός εαυτός σου. Το “Κλέψε σαν καλλιτέχνης” είναι ένας οδηγός του οποίου το θετικό μήνυμα, οι εικονογραφήσεις, οι ασκήσεις και τα παραδείγματα θα σε φέρουν κατευθείαν σε επαφή με τη δημιουργική σου πλευρά.

Διάβασε περισσότερα: 7 βιβλία που γίνονται ταινίες το 2018

365 ιδέες για μια υπέροχη ζωή – Lynda Field

5+1 βιβλία αυτοβελτίωσης για να σε βρει το 2018 ... ετοιμοπόλεμη!

Ένας οδηγός – ό,τι πρέπει- για το 2018! Πρακτικό, αισιόδοξο αλλά και ανθρώπινο, το βιβλίο αυτό σου δείχνει πώς να κάνεις την κάθε σου μέρα μοναδική και ιδιαίτερη, ξεκινώντας από την πρώτη μέρα του χρόνου, αν θέλεις!

Το σκάφανδρο του αισιόδοξου – Allan Percy

5+1 βιβλία αυτοβελτίωσης για να σε βρει το 2018 ... ετοιμοπόλεμη!

Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας του μπεστ σέλερ “Νίτσε, 99 μαθήματα καθημερινής φιλοσοφίας”, μας εξηγεί πώς θα αποκτήσουμε αυτό το μοναδικό χάρισμα που διαθέτουν όλοι οι αισιόδοξοι άνθρωποι, προσφέροντάς μας ένα “κουτί επιβίωσης”, στο οποίο περιέχονται τα εξής εργαλεία: α. αντίδοτο για κάθε απαισιόδοξη ιδέα, με αντιπαράθεση μιας ιδέας αισιόδοξης ώστε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, β. προσωπικότητες  που με το παράδειγμά τους δείχνουν πώς η θετική στάση στα πράγματα μπορεί να βοηθήσει στα πάντα, γ. συμβουλές και στρατηγικές για να μπορούμε να βλέπουμε το ποτήρι πάντα μισογεμάτο!

Το νόημα της ζωής – Victor Frankl

5+1 βιβλία αυτοβελτίωσης για να σε βρει το 2018 ... ετοιμοπόλεμη!

Στο “Νόημα της ζωής” του Βίκτορ Φρανκλ, ο συγγραφέας περιγράφει τις εμπειρίες του στα στρατόπεδα αφανισμού και αναλύει την ψυχοθεραπευτική του μέθοδο της λογοθεραπείας. Ο έρωτας και η γνώση συνθέτουν το νόημα της ζωής για τον Φρανκλ, και αυτό το νόημα γίνεται η κινητήρια δύναμη που τον κρατάει στη ζωή. Και η αναζήτηση αυτού του νοήματος είναι, τελικά, η αρχή των πάντων.

Διάβασε περισσότερα: Oι βιβλιοθήκες της Αθήνας που θα κάνουν το διάβασμα σου ακόμη πιο απολαυστικό!