Η βιταμίνη C είναι γνωστή για τις ιδιότητές της να φωτίζει, να προστατεύει και να θρέφει την επιδερμίδα, καθώς και για τη δυνατή αντιοξειδωτική της δράση. Μπορείς να τη βρεις σε κρέμες ή ορούς, ωστόσο δεν είναι πάντα κατάλληλη για τις ευαίσθητες επιδερμίδες και μπορεί να δημιουργήσει ερεθισμούς.

Μην αγχώνεσαι όμως, γιατί σου έχουμε τη λύση. Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα και η βιταμίνη C την ερεθίζει, μπορείς να χρησιμοποιήσεις νικοτιναμίδη ή νιασιναμίδη. (Niacinamide όπως θα τη δεις γραμμένη σε προϊόντα)

Byrdie

Η νιασιναμίδη είναι ένα πολύ καλό υποκατάστατο της βιταμίνης C και είναι ιδανική για την καταπολέμηση της ακμής και των σημαδιών που δημιουργεί, αλλά και της γήρανσης. Είναι βιταμίνη Β3 και επίσης είναι γνωστή για τη λεύκανση του δέρματος, την καταπολέμηση των μαύρων στιγμάτων και των πόρων. Επίσης και την παραγωγή κολλαγόνου. Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος.

Πιο πιθανό είναι να τη βρεις σε μορφή ορού ή toner με την ονομασία της ή και ως βιταμίνη Β3, σε συνδυασμό με κολλαγόνο ή ψευδάργυρο (θα το βρεις ως zinc). Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις συνδυαστικά και με το υαλουρονικό οξύ σου για ενυδάτωση.

Προσοχή! Η νιασιναμίδη δεν αρκεί μόνη της για τις ανάγκες του δέρματος σου, αλλά ως μέρος της skincare ρουτίνας σου. Μπορείς να την εφαρμόζεις δύο φορές τη μέρα σε καθαρό δέρμα. Αν το προϊόν είναι κατάλληλο μπορεί να χρησιμοποιείται και πιο κοντά στην περιοχή των ματιών.

Τέλος, μεγαλύτερο και καλύτερο αποτέλεσμα θα δεις αν τη συνδυάζεις με το αντηλιακό σου, με SPF 30 και άνω.

featured image: Byrdie