Τη Δευτέρα, ο οίκος Louis Vuitton ανακοίνωσε ότι ο Virgil Abloh, ο σχεδιαστής που χωρίς κάποια επίσημη κατάρτιση, έχει αιχμαλωτίσει ήδη τον κόσμο της μόδας με τις δημιουργίες του, επιλέχθηκε να γίνει ο νέος Men’s Artistic Director. Ο Abloh είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός σχεδιαστής του γαλλικού οίκου, που διαδέχεται τον Kim Jones μετά την αποχώρησή του τον περασμένο Γενάρη. “Θεωρώ ότι η κληρονομιά και η δημιουργική ακεραιότητα του οίκου είναι οι βασικές εμπνεύσεις του”, δήλωσε ο Abloh, και συμπληρώνει  “θα φροντίσει να τα αναφέρει και τα δύο, παράλληλα με τα στοιχεία της σύγχρονης εποχής”.

hyperbeast.com
hyperbeast.com

O Virgil Abloh, ιδρυτής του brand Off-White, έχει καταφέρει να κερδίσει ήδη το νεανικό κοινό με γνώμονα την ιδέα που μπορεί να προσαρμόζεται από εποχή σε εποχή, με αποτέλεσμα ένα brand που αγκαλιάζει το τώρα με εκλεπτυσμένο τρόπο. Αυτή τη σεζόν, η γυναίκα Off-White μεγάλωσε με ιππασία και γαλλικά, φοράει formalwear, αλλά παράλληλα σκέφτεται πώς θα φορέσει το athleisure στο γυμναστήριο με όσο πιο σύγχρονο τρόπο γίνεται. Στη Louis Vuitton ο Abloh είναι έτοιμος να συνδυάσει πολυτελή δερμάτινα με αθλητικά ρούχα νέας γενιάς. Αυτό που ξεκίνησε ο Jones θα το τελειώσει ο Abloh.

off-white.com
off-white.com
off-white.com
off-white.com

Πριν από την ίδρυση της δικής του εταιρίας το 2013, ο Abloh έκανε την πρακτική του στον οίκο Fendi, ενώ παράλληλα ήταν και ο σύμβουλος μόδας του Kanye West. Από τότε, έχει κερδίσει το βραβείο LVΜΗ , συνεργάστηκε με την IKEA αλλά και τη NIKE και κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο περιζήτητα brands.

Το ραντεβού του Abloh με τη Louis Vuitton επιβεβαιώνει πως το streetwear και το athleisure σύντομα θα συναντήσουν τον σεβασμό του χώρου της μόδας. Καθώς η βιομηχανία αγωνίζεται να καταλάβει τι είναι αυτό που κάνει του νέους καταναλωτές να “κολλάνε”, η προώθηση του Abloh σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τους creative directors που είναι πραγματικά πρόθυμοι να βοηθήσουν τη βιομηχανία της μόδας να πάει μπροστά με ένα ρυθμό που είναι περισσότερο “τσαλακωμένος” από ο,τι συνηθίσαμε.

featured image: highsnobiety.com