5 ταινίες που αγαπήσαμε εξαιτίας των villains τους

5 ταινίες που αγαπήσαμε εξαιτίας των villains τους

Μπορεί να σε κάνουν να γαντζωθείς στον καναπέ σου αλλά η ανατριχίλα που σου δημιουργούν μπορεί να γίνει και ο λόγος που τους λατρεύεις. Αυτοί είναι πέντε από τους αγαπημένους μας villains όλων των εποχών.

Margot Robbie ως Harley Quinn στην ταινία Suicide Squad

5 αγαπημένοι villains όλων των εποχών

Wallpaper Flare

Ο μεγάλος έρωτας του Joker για αυτήν ξεκίνησε από όταν η Harley έκανε την άσκηση της ως ψυχολόγος στο Άσυλο Arkham της πόλης Gotham. Εκεί ο Joker ήταν ασθενής και έτσι άρχισε το ρομαντικά διεστραμμένοειδύλλιό  τους. Η Harley Quinn απεικονίζει τα όρια της παράνοιας μέσα από τον αφελή ερωτισμό της. Χρωματίζει τα όρια μόνο και μόνο για να υπάρχει φόντο όταν τα σπάει. Και μάλλον συμφωνείς ότι δεν θα μπορούσε να την υποδυθεί καλύτερα καμία άλλη ηθοποιός από την Margot Robbie.

Michelle Pfeifer ως Catwoman στην ταινία Batman Returns

5 αγαπημένοι villains όλων των εποχών

La Republica

Μια απλή ρομαντική cat-lady που μέσα σε μια νύχτα μεταμορφώνεται σε μια αδίστακτη ληστή στην πόλη Gotham. Οι απόψεις σχετικά με την κατάταξή της ως super-villain διίστανται. Άλλες τονίζουν την διαμάχη της με τον Batman, ενώ άλλες παρουσιάζουν το πως κάνει όλες τις κακές πράξεις για όλους τους σωστούς λόγους.

Antony Hopkins ως Hannibal Lecter στην ταινία The Silence of the Lambs

5 αγαπημένοι villains όλων των εποχών

Psychopaths in life

Ο μυθικός ρόλος του Hannibal Lecter αφορά έναν εγκληματολόγο της Βαλτιμόρης που έχει ένα λίγο πιο ιδιαίτερο πάθος. Είναι ένας κατά συρροήν δολοφόνος με κανιβαλιστικές τάσεις. Ο Antony Hopkins κατάφερε να αποτυπώσει την αδυσώπητη ηρεμία που έκανε το ρόλο του Hannibal τόσο ανατριχιαστικό. Εξάλλου η εγκληματική του φύση δεν παρουσιάζεται στην οθόνη μέσω των πράξεων του, αλλά μέσω του τρόπου που μιλάει.

Alan Rickman ως Hans Gruber στην ταινία Die Hard

5 αγαπημένοι villains όλων των εποχών

slate.com

Ο Gruber είναι ένας τρομοκράτης από τη Δυτική Γερμανία που κρατά τον όμηρο Nakatomi Plaza για να κλέψει εκατομμύρια δολάρια σε ομόλογα. Η ευφυΐα του τον καθιστά έναν από τους καλύτερους και πιο γοητευτικούς villains όλων των εποχών. Εξάλλου η ικανότητά του να σχεδιάζει τα πιο σωστά πλάνα και να δημιουργεί ανατροπές στις προσπάθειες του McClane να τον ελέγξει είναι ασυναγώνιστη.

Heath Ledger ως The Joker στην ταινία The Dark Knight (2008)

5 αγαπημένοι villains όλων των εποχών

The New York Times

Ο Joker είναι ένας supervillain που δεν διαθέτει υπεράνθρωπες ικανότητες. Αντ' αυτού χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία του στον τομέα της χημικής μηχανικής αναπτύσσει δηλητηριώδη ή θανατηφόρα παρασκευάσματα και θεματικά όπλα. Ενώ ο Jack Nicholson εκτύλιξε υπέροχα σκοτεινές πλευρές του ρόλου, ο Heath Ledger φαίνεται να ήταν αυτός που τον αποτύπωσε καλύτερα. Μέσα στη διαστροφή που εξέφρασε, παρουσίασε τον Joker ακριβώς όπως του αρμόζει, προφανώς τρελό αλλά και σατανικά έξυπνο. Εκφράζει αυτό που είπε ο Michael Caine στο ρόλο του ως Alfred στην ταινία, "μερικοί άνθρωποι θέλουν απλά να δουν τον κόσμο να καίγεται".

featured image: Amazon.in
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.