Ο ένας από τους δύο χωρίς δουλειά ή και οι δύο, μπορεί απλά ένας ζορισμένος μήνας και δε θέλετε να μείνετε άλλο στο σπίτι. Τι μπορείτε να κάνετε με χαμηλό μπάτζετ και μπόλικο ενθουσιασμό;

Θέλετε κόσμο και ποτό

Αναμενόμενο. Ένα ραντεβού εξελίσσεται καλύτερα σ’ ένα ωραίο μπαρ με χαμηλή μουσική και ποτό. Η διάθεση είναι πιο χαλαρή όπως και τα φώτα. Ευτυχώς πλέον τα περισσότερα μπαρ έχουν happy hour και έτσι για λίγο θα ξεχάσετε το μετρημένο σας μπάτζετ.

Θέλετε αθλητισμό ή χορό

Ναι υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι στον κόσμο. Να πάτε στο πάρκο για τρέξιμο ή για μπασκετάκι στο γήπεδο της γειτονιάς σας. Μπορείτε να πάτε να δείτε κάποιον αγώνα τοπικού πρωταθλήματος ή να στήσετε το δικό σας αγώνισμα στη παραλία ή στο προαύλιο μιας εκκλησίας. Όρεξη και αθλητικά να έχετε. Μια άλλη ιδέα είναι να πάτε σε δωρεάν μάθημα χορού που οργανώνουν πολλές σχολές και ομάδες.

Θέλετε πολιτισμό και τέχνες

Υπάρχουν συγκεκριμένες μέρες με δωρεάν είσοδο στα μουσεία όπως υπάρχουν και εκθέσεις χωρίς αντίτιμο στην είσοδο. Οι κινηματογραφικές λέσχες οργανώνουν συχνά δωρεάν προβολές, επίσης υπάρχουν πολλά σινεμά κάνουν προσφορές στη μέση της εβδομάδες για 1+1 εισιτήριο.

Θέλετε θέα και βόλτες

Η πιο εύκολη πρόταση. Βόλτα στο κέντρο της πόλης Σάββατο μεσημέρι. Βόλτα να ανακαλύψετε νέες γραφικές γειτονιές. Βόλτα στη θάλασσα. Βόλτα στο βουνό. Μπορείς να πάρεις ένα μπουκάλι κρασί ή μπύρες μαζί. Μπορείτε να περπατήσετε σε ένα μεγάλο άλσος μέσα στη πόλη ή να πάτε στο λιμάνι να χαζέψετε τα πλοία. Οι ιδέες είναι άπειρες και έχει να κάνει με την εποχή, τι προτιμάτε και που ζείτε.