Μπορεί να έχεις ακούσει ξανά στη ζωή σου για τη Βεδική αστρολογία, μπορεί και όχι.

Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, μάθε πως η «Jyotisha» είναι το παλαιότερο σύστημα της αστρολογίας στον κόσμο. Η σανσκριτική λέξη «Jyotisha» σημαίνει «επιστήμη του φωτός». Στις δυτικές χώρες, αυτό ονομάζεται Βεδική Αστρολογία και αναφέρεται στο Ινδικό Ωροσκόπιο. Η καταγωγή της Βεδικής αστρολογίας είναι από τις Βέδες, που είναι ουσιαστικά η Αγία Γραφή των Ινδών και περιλαμβάνει όλα τα θρησκευτικά τους βιβλία και τις δοξασίες. Jyotisha λοιπόν, είναι η επιστήμη της κατανόησης των επιρροών του σύμπαντος σύμφωνα με το Ινδικό ωροσκόπιο.

Και εδώ θα δεις ποιες είναι οι ημερομηνίες «κλειδιά» που πρέπει να έχεις υπόψη σου για τον Απρίλιο, σύμφωνα φυσικά με τη Βεδική αστρολογία.

12 Απριλίου

Μια μετατόπιση προς τη δύναμη της συνείδησης ξεκινά τον Απρίλιο. Είναι σαν να νιώθεις την ανάγκη να κάνεις μια «ριζική αλλαγή κατεύθυνσης». Πριν από τις 12 Απριλίου, μπορεί να νιώσεις έντονη ανησυχία και ανυπομονησία θέλοντας να κάνεις τα πράγματα να γυρίσουν στην «κανονικότητα». Μπορεί να αρχίσεις να αμφιβάλλεις για τη δική σου αίσθηση ελπίδας και να αισθάνεσαι ενόχληση όταν άλλοι άνθρωποι δείχνουν τη δική τους. Κάπου εδώ θα πρέπει να θυμηθείς την τρίτη αλήθεια του Βούδα: Τα βάσανα έχουν πάντα ένα τέλος.

Από τις 12 Απριλίου, το σημάδι ότι το τέλος των βασάνων μας πλησιάζει εμφανίζεται καθώς τα ζώδια κινούνται προς τον αστρικό Κριό και τον Ζυγό αντίστοιχα. Οι επόμενοι 18 μήνες θα κάνουν τον καθένα από εμάς φιλόσοφο, θέτοντας το ερώτημα ξανά και ξανά: Τι είναι πραγματικό και τι όχι;

13 Απριλίου

Ευτυχώς την ίδια στιγμή, στις 13 Απριλίου, ο Δίας -ο πλανήτης της συλλογικής συνείδησης- φτάνει στο αγαπημένο του ζώδιο, τον Ιχθύ. Αυτή η διέλευση του Δία μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να συμβεί το 2022. Ο Δίας προσκολλάται σε ουτοπικές ιδέες και τις διαδίδει παντού. Δίνει νέο νόημα στην έκφραση «ένα άλμα στη συνείδηση». Αποκαθιστά τη συλλογική μας ελπίδα και αισιοδοξία.

28 Απριλίου

Και μετά έρχεται ο Κρόνος. Ο Κρόνος μετακομίζει στον Υδροχόο στις 28 Απριλίου, αναχωρώντας από τον Αιγόκερω, όπου προετοιμάζει το έδαφος για αυτή τη μεγάλη αλλαγή από τον Ιανουάριο του 2020. Στα σανσκριτικά, ο Υδροχόος είναι ο Kumbha, «ο κουβαλητής του νερού». Ο Κρόνος μπορεί να μας κάνει να προσκολληθούμε στο ξεπερασμένο. Ωστόσο πιστός στην αντιφατική φύση του που εκφράζεται στο ζώδιο του Υδροχόου, η δύναμή του είναι να ωθεί την ανθρωπότητα προς τα εμπρός ανατρέποντας τις προσδοκίες μας.

Μας αναγκάζει να επαναλάβουμε την επιβεβαίωση – «Δέχομαι τα πράγματα που δεν μπορώ να αλλάξω» – για να μην παραμείνουμε κολλημένοι στη φυλακή των ανεκπλήρωτων επιθυμιών μας για κάτι άλλο από αυτό που έχουμε. Αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο μάντρα μας για το 2022!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα πιο ειλικρινή ζώδια του ζωδιακού που δεν προσποιούνται ποτέ