Πώς προέκυψε το Vathos apparel και πως σχετίζεται με τη δική σας σχέση με τη μόδα; 

Κομμάτια minimal, λιτά με ιδιαίτερη έμπνευση τη φύση και τα στοιχεία της και με τη διάθεση να προστατευτεί το οικοσύστημα με φροντίδα στα υλικά κατασκευής των ρούχων. Ποιότητα, προσήλωση στη δημιουργική διαδικασία και μεράκι για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των εκάστοτε collection. Τα Vathos apparel είναι κάτι περισσότερο από ένα brand ρούχων. Είναι έμπνευση.

Το VATHOS Apparel γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη μας να δούμε τη μόδα με έναν διαφορετικό τρόπο, ένα διαφορετικό κίνητρο, να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον χώρο με μια διαφορετική οπτική. Έτσι έχοντας σαν γνώμονα το πώς μπορούμε να συμβάλλουμε και εμείς με τη σειρά μας στην προστασία του πλανήτη, θέσαμε στους εαυτούς μας μία πρόκληση: να δημιουργήσουμε  ρούχα με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον αλλά και να βοηθήσουμε στο χτίσιμο της οικολογικής συνείδησης στον κόσμο της μόδας, πάντα μέσα από μια δημιουργική διαδικασία.

Την απόφασή  αυτή ενίσχυσε και το γεγονός ότι σε αντίθεση με τις υπόλοιπες δυτικές χώρες, όπου υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση ακόμη και από μεγάλες εταιρίες όσον αφορά την υιοθέτηση πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον, στην Ελλάδα μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει κάποιο οικολογικό fashion brand. Έτσι αποφασίσαμε, μέσω του Vathos Apparel να συμβάλουμε και εμείς σ’ αυτή την παγκόσμια προσπάθεια αλλαγής της βιομηχανίας της μόδας.

Κάπως έτσι διοχέτευσα όλες τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου από τον χώρο της μόδας, δημιουργώντας ένα οικολογικό μπραντ και προσπαθώντας παράλληλα να κλείσω το κενό που υπήρχε στην Ελλάδα στο κομμάτι αυτό.

3

Τι περιλαμβάνει η νέα collection του brand σας και ποια θα λέγατε είναι η στιλιστική φιλοσοφία πάνω στην οποία στηρίζεται; 

H VATHOS Apparel για την νέα της συλλογή αντλεί έμπνευση από τα στοιχεία της φύσης και δημιουργεί ρούχα υψηλής ποιότητας, ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις, παραμένοντας ταυτόχρονα πιστή στη φιλοσοφία της.  Στοιχεία όπως η θαλάσσια βλάστηση, τα όστρακα, οι ακατέργαστες υφές των δέντρων και των κορμών, ο αφρός των κυμάτων αποτελούν πηγή έμπνευσης για τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017. Τα στοιχεία αυτά ερμηνεύονται το καθένα διαφορετικά και  μετουσιώνονται σε υφές και σχήματα.

Οι θηλυκές σιλουέτες και τα αέρινα και ανάλαφρα υφάσματα συνυπάρχουν με τις αυστηρές και μίνιμαλ γραμμές. Η νέα συλλογή περιλαμβάνει αέρινα μάξι φορέματα, φούστες με βολάν, ανάλαφρα bomber jackets, ριγέ t-shirts, cropped  μπλούζες, ψηλόμεσες παντελόνες, polo neck  μπλούζες και  tennis φορέματα σε μια παλέτα που περιλαμβάνει τόσο τα γήινα χρώματα, όσο και τα πιο έντονα που αντιπροσωπεύουν τη φύση –λευκό, λαδί, εκρού, σιέλ, ροζ και μπλε. Οι πλούσιες υφές από οργανικό βαμβάκι και μπαμπού εξισορροπούν αρμονικά με τις απλές γραμμές της συλλογής.

4

Μιλήστε μας για την οικολογική πλευρά του brand και για το ενδιαφέρον που δείχνετε για να υπάρξει οικολογική προστασία. 

Ο πυρήνας κάθε διαδικασίας που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των VATHOS Apparel είναι η κοινωνική ευαισθησία. Οι πρακτικές που χρησιμοποιούνται στο σύνολό τους δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα προσεγγίζουν ευρύτερα με ευαισθησία το κοινωνικό σύνολο, καθώς στόχος μας είναι να κινούμαστε ηθικά απέναντι τόσο στο περιβάλλον, όσο και στην οικονομία.

Για τα ρούχα μας χρησιμοποιούμε μόνο οργανικά υφάσματα που προέρχονται  από καλλιέργειες χωρίς τοξικά φυτοφάρμακα και λιπάσματα. H επιλογή των υφασμάτων και των υλικών μας γίνεται με αυστηρά κριτήρια, όσον αφορά τη διαδικασία παραγωγής τους. Με τη χρήση αυτών των υλικών δεν επιβαρύνουμε το περιβάλλον ενώ βελτιώνουμε και την ποιότητα των εργαζόμενων στον τομέα της υφασματοποιίας σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, σε μια προσπάθεια να συνεισφέρουμε και εμείς με τη σειρά μας στo ηθικό εμπόριο, συνεργαζόμαστε με επιχειρήσεις που σέβονται τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα.

2

Ποιο πιστεύετε πως είναι το στοιχείο που σας ξεχωρίζει από αλλά brands ρούχων. 

Σίγουρα η οικολογική μας ταυτότητα και όλα όσα ανέλυσα στην προηγούμενη ερώτηση. Το  VATHOS Apparel είναι το πρώτο ελληνικό οικολογικό brand και σίγουρα αυτό είναι κάτι που κάνει τα ρούχα μας να ξεχωρίζουν. Παράλληλα, πέρα από τα υλικά θέλουμε να δώσουμε βάση και στο  design   των ρούχων, ακολουθώντας πάντα τις αρχές και την φιλοσοφία μας, προσφέροντας υψηλής ποιότητας οικολογικά ενδύματα.

Που μπορούμε να βρούμε τη συλλογή σας και να κάνουμε τις παραγγελίες μας; 

Η συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2017 VATHOS Apparel διατίθεται σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα, καθώς και στο VATHOS Apparel E-SHOP www.vathosapparel.com,  αλλά και στο showroom  μας  στην Αθήνα.