Στο δυναμικό του MEGA εντάσσεται ο –βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες– σκηνοθέτης Βασίλης Κεκάτος. Ο 30χρονος, ήδη καταξιωμένος με σπουδαία διεθνή φεστιβαλική πορεία κινηματογραφιστής, προετοιμάζει τη νέα μίνι σειρά μυθοπλασίας με τίτλο «Milky Way» σε παραγωγή της Foss Productions.

Στη σειρά θα συναντηθούν το τραγικό με το κωμικό στοιχείο, το ρομαντικό με το σκληρό και το ονειρικό με το άκρως ρεαλιστικό. Τολμηρό, ανθρώπινο αλλά και με χιούμορ που θα κρύβεται στα πιο απρόσμενα σημεία, το «Milky Way» θα κάνει το θεατή να συγκινηθεί βαθιά, να κλάψει αλλά και να γελάσει.

«Μετά από έναν χρόνο σιωπηλής εργασίας, έμπνευσης και επιμονής, έχω τη μεγάλη χαρά να ανακοινώσω πως η νέα μου mini σειρά με τίτλο Milky Way έρχεται στο Mega Tv σε παραγωγή της Foss Productions.

Με φόντο τις σκληρές συνθήκες σε μια ανώνυμη ορεινή πόλη, οι ήρωες ενήλικες που ζουν προσκολλημένοι στο παρελθόν και οι έφηβοι που προσπαθούν να βρουν το δρόμο τους για το μέλλον, πλάθουν το ψηφιδωτό μιας κοινωνίας που έχει μάθει να κρύβεται πίσω από τα μυστικά της για να επιβιώσει. Με πυρήνα του ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο κοινωνικά θέμα, το «Milky Way» θα προσκαλέσει τ@ θεατ@ σε έναν καινούριο γαλαξία, που ενυπάρχει μέσα στον δικό μας.

Με την κινηματογραφική μου ομάδα που έχουμε συνυπογράψει όλες μου τις ταινίες, μοναδικούς καινούριους συνεργάτες, ένα υπέροχο cast ηθοποιών το οποίο θα ανακοινωθεί στην πορεία και το πολύτιμο δυναμικό της Foss, δουλέψαμε και δουλεύουμε καθημερινά για να φτιάξουμε κάτι πολύ όμορφο που ανυπομονώ να μοιραστώ μαζί σας σύντομα.

Ευχαριστώ τους ανθρώπους μου, που είναι πάντα πλάι μου και πιο πολύ τους ηθοποιούς, τους παραγωγούς μου Stelios Cotionis και Vasilis Chrysanthopoulos και το Mega για την εμπιστοσύνης τους σε κάτι τόσο μεγάλο», ανέφερε.

Ο Βασίλης Κεκάτος είναι Έλληνας σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Γεννήθηκε το 1991 και είναι αριστούχος απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου και υπότροφος του ινστιτούτου Sundance, ιδρυτής του οποίου είναι ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Πρόσφατα έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό αφού ήταν πρώτος Έλληνας σκηνοθέτης που βραβεύθηκε το 2019 με Χρυσό Φοίνικα Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους -μετά τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο που βραβεύθηκε το 1998 με Χρυσό Φοίνικα Καλύτερης Ταινίας. Η ταινία του «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς»,  τιμήθηκε στο ίδιο φεστιβάλ και με τον Queer Palm.

«Η ιδέα στην οποία βασίστηκε η ταινία ‘’Η Απόσταση ανάμεσα στον ουρανό και εμάς’’, μού ήρθε εντελώς απροσδόκητα. Το σενάριο γράφτηκε επίσης άμεσα, γιατί στην ουσία πρόκειται για μια συζήτηση. Επικεντρώνεται στην τυχαία συνάντηση δύο νεαρών ανδρών σε κάποιο ξεχασμένο βενζινάδικο της εθνικής οδού, μέσα στη νύχτα. Πρόκειται για μια σύντομη ερωτική ιστορία μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών» είχε πει.

Ο ίδιος έχει αναφέρει για τα παιδικά του χρόνια και για το πώς αυτά επηρέασαν την καριέρα του:

«Μεγάλωσα σε ένα σπίτι όπου υπήρχε το δίπολο της μητέρας και του πατέρα. Από τη μια η μητέρα μου, λόγω της παιδείας που είχε, αγαπούσε το σινεμά του Μιχάλκοφ, ανέλυε τον Αγγελόπουλο, μου μίλαγε για τον Κουλέσοφ, και από την άλλη ο πατέρας μου ήταν ο τύπος που του άρεσαν ο Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ και ο Ράμπο. Εκεί που θα εκτιμούσα μια ταινία του Κουστουτρίτσα, αντίστοιχα λάτρευα και τον Τζέιμς Μποντ και θεωρούσα ότι και τα δύο είναι τέχνη. Μου έκανε καλό αυτό, γιατί με βοήθησε να μην είμαι σνομπ σε σχέση με αυτό που ονομάζεται εμπορική τέχνη. Με εκνεύριζε πάντα το γεγονός ότι συνήθως οι άνθρωποι της τέχνης είναι λίγο ξιπασμένοι και μειωτικοί απέναντι σε πράγματα που καταλαβαίνουν οι πολλοί. Υπάρχει ένας ελιτισμός τον οποίο απεχθάνομαι και δεν ήθελα ποτέ να γίνω έτσι. Κι αυτό το οφείλω στον πατέρα μου».