Οι περισσότεροι έχουμε χωρίσει τους ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ελλάδα σε δύο κατηγορίες, τους χειμερινούς και τους καλοκαιρινούς. Το καλοκαίρι το έχουμε συνδυάσει με τη θάλασσα και τον χειμώνα με το βουνό.

Τι γίνεται όμως όταν οι υποχρεώσεις και η καθημερινότητα είναι τόσο πιεστικές που οι εξορμήσεις, σε οποιοδήποτε προορισμό, μοιάζουν ένα άπιαστο όνειρο; Τότε έρχεται η ώρα να ανακαλύψεις προορισμούς που είναι ιδανικοί ακόμα και για μια μονοήμερη εκδρομή.

Και εάν νομίζεις πως μια μέρα είναι λίγη για να απολαύσεις τη φύση, κάνεις λάθος. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν υπέροχοι και διαφορετικοί προορισμοί τόσο κοντά στην Αθήνα, που μια μέρα φτάνει, και περισσεύει! Και εδώ θα δεις πώς ακριβώς μπορείς να πας σε έναν από αυτούς τους ξεχωριστούς προορισμούς, και φυσικά τι μπορείς να κάνεις εκεί.

Αυτόν τον προορισμό μας τον αποκάλυψε η Vans, σε συνεργασία με την ομάδα “The Thing About Greece” .

Η Vans αποτελoύσε ανέκαθεν πηγή έμπνευσης αλλά και υποστηρικτή για τις δημιουργικές κοινότητες. Άλλωστε, εδώ και χρόνια δημιουργεί προϊόντα που σε πηγαίνουν εκεί που δεν περίμενες ποτέ ότι θα φτάσεις.

Αντίστοιχα, η ομάδα του “The Thing About Greece” είναι μια παρέα φίλων που αγαπούν τον φυσικό πλούτο της Ελλάδας και δεν χάνουν ευκαιρία να τον ανακαλύψουν. Η ομάδα ταξιδεύει σε γνωστούς και άγνωστους προορισμούς, προσπαθώντας κάθε φορά να ανακαλύψει ένα καινούργιο μέρος, μια νέα περιπέτεια, μια διαφορετική δραστηριότητα και ένα ακόμα μυστικό, που κάνουν το ταξίδι πιο συναρπαστικό.

Όσοι τους γνωρίζουν, έχουν συνηθίσει να τους βλέπουν σε extreme αλλά και πανέμορφες εικόνες: Ορειβασία σε άγρια και δύσβατα βουνά, διαβίωση σε δύσκολες χειμερινές συνθήκες, αλλά και adventure sports και μοναδικά spots, σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Ο Θέμης και ο Ανδρέας, οι άνθρωποι πίσω από το “Τhe Thing About Greece”, στη δεύτερη μέρα από μια σειρά βίντεο που ονομάζεται THE BIG DAY OUT project ταξίδεψαν μέχρι τη βορειοανατολική Πελοπόννησο για να μας δείξουν τι βρίσκεται κοντά -αλλά ταυτόχρονα και μακριά- από τη θορυβώδη πρωτεύουσα.

Και φυσικά, το πώς μπορεί κάποιος να απολαύσει τη φύση χωρίς να χρειαστεί να απομακρυνθεί πολύ από την Αθήνα.

Για να μοιραστούν αυτήν την εμπειρία προσκάλεσαν στο βαν τους δύο αγαπημένα μας κορίτσια, την ηθοποιό Άλκηστις Ζηρώ και την -extreme sports lover- Ανδριάνα Μπελδέκου. Προορισμός τους; Η βορειοανατολική Πελοπόννησος και το όρος Κυλλήνη ή αλλιώς Ζήρεια.

Αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις τα βήματα των παιδιών θα πρέπει να ξέρεις πως αυτή σου η διαδρομή θα έχεις μεν έναν πιο “ορεινό” χαρακτήρα, αλλά και μία δόση από Βουδισμό! Και εάν αναρωτιέσαι τι σχέση έχει αυτή η διαδρομή με τον Βουδισμό μάθε πως μπορείς να επισκεφτείς τη Βουδιστική Στούπα Κορινθίας η οποία βρίσκεται σε ένα πανέμορφο σημείο με θέα τον Κορινθιακό κόλπο από τη μία και το Μαύρο Όρος από την άλλη. Εκεί μπορείς να κάνεις τον διαλογισμό σου, να εφαρμόσεις όσα συστήματα σωστής αναπνοής γνωρίζεις και να καθαρίσεις το μυαλό σου από τις περιττές σκέψεις.

Περισσότερο από τον προορισμό όμως, σημασία έχει το ταξίδι. Η διαδρομή θα σε συναρπάσει αφού είναι γεμάτη όμορφα τοπία, ρυάκια, μικρούς καταρράκτες και πολλά χωράφια με ώριμους λωτούς, τους όποιους αν δεν μπορέσεις να αντισταθείς, μπορείς να δοκιμάσεις!

Αμέσως μετά και αφού περάσεις τα Τρίκαλα Κορινθίας θα βρεθείς στο χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας. Αν γυρίσεις και κοιτάξεις γύρω σου θα αντικρίσεις ατελείωτο έδαφος, ιδανικό για δραστηριότητες στη φύση. Η ομάδα του “Τhe Thing About Greece” και τα κορίτσια επέλεξαν να επικεντρωθούν στην πεζοπορία και στο καθιερωμένο πικ νικ.

Και τέλος, για να κλείσεις αυτήν την υπέροχη μέρα μπορείς να κάνεις ό,τι και τα παιδιά. Να επισκεφτείς, μερικά λεπτά πιο πέρα, τη λίμνη Δασιού.

Και τώρα ήρθε η ώρα να σε ρωτήσουμε ξανά, εσύ προτιμάς να μείνεις στην πόλη;