Έπειτα από διάφορα επιτυχημένα collabs (βλ. Shu Uemura, Vilebrequin, Steiff, Tokidoki) o Karl LAGERFELD προχωράει σε μία νέα συνεργασία (μόλις ανακοινώθηκε) με την Vans σε μία capsule collection η οποία θα ξεκινήσει επισήμως και παγκοσμίως να διανέμεται την 7η Σεπτεμβρίου 2017. Και πραγματικά είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το DNA των εν λόγω brands ώστε η ένωσή τους να οδηγήσει σε κάτι μοναδικό, αφού η «σκακιέρα» της Vans αναθεωρείται από τα cameo μοτίβα του Karl, το boucle υλικό που αγαπά να χρησιμοποιεί αλλά και το ανάγλυφο Κ, που θα μαρτυρά την παρέμβαση αυτή. Η συνεργασία αφορά στα ενδύματα αλλά και στα κλασικά υποδήματα στα οποία περιλαμβάνονται τα SK8-Hi (χωρίς κορδόνια), το Old Skool δερμάτινο σχέδιο αλλά και το κλασικό black leather slip on (πάντα χωρίς κορδόνια) με το ανάγλυφο Κ σε εμφανές σημείο. Άλλες κορυφαίες στιγμές της capsule collection είναι ένα t-shirt με την εικόνα του Karl LAGERFELD να φοράει γραβάτα σε σχήμα σκακιέρας, ακόμη ένα ασπρόμαυρο bomber jacket και ένα δερμάτινο σπορ -backpack- με το μοτίβο του γράμματος Κ, ενώ οι τιμές θα κυμαίνονται από 40 μέχρι 300$.

Η νέα capsule* συλλογή θα παρουσιαστεί στο Bread & Butter Show στο Βερολίνο στις αρχές του επόμενου μήνα, ενώ θα μπορεί κανείς να την βρει στις μπουτίκ του Karl LAGERFELD παγκοσμίως, σε επιλεγμένα Vans spots καθώς και στα ηλεκτρονικά καταστήματα των δύο brands.

*Capsule Collection: στην ουσία τις Capsule Collections τις έκανε δημοφιλείς η Donna Karan τη δεκαετία του ’80, με την κεντρική ιδέα να είναι η δημιουργία μιας συνήθως limited edition συλλογής, που περιλαμβάνει μόνο τα απαραίτητα αλλά και τα πιο influential – ιδιαίτερα κομμάτια της, δίνοντας περισσότερο σημασία στην παρουσίαση εμφανίσεων – κλειδί, χωρίς το styling και τη θεατρικότητα των shows.