Η Βανέσα Αρχοντίδου, αλπινίστρια και πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα ξεκινά για την Ανταρκτική με στόχο την ευαισθητοποίηση για την Κλιματική κρίση μεταφέροντας το μήνυμα ότι θα πρέπει να δράσουμε άμεσα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Βανέσα Αρχοντίδου είναι μητέρα 2 παιδιών και έχει ανέβει στις 6 από τις 7 υψηλότερες κορυφές των Ηπείρων του κόσμου.

Επίσης, είναι μέλος της πρώτης ελληνικής γυναικείας ομάδας που ανέβηκε το Μάιο του 2019 το Έβερεστ. Το 2020 ίδρυσε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό AWomanCanBe.org που φιλοδοξεί να «ταράξει» τα στερεότυπα και τις παγιωμένες αντιλήψεις για τους ρόλους των γυναικών και ταυτόχρονα να προάγει τη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της ευαισθητοποίησης και της εκπαίδευσης για τα περιβαλλοντικά θέματα του πλανήτη.

«Παροτρύνουμε τις γυναίκες να δράσουν ως ηγέτες και ως φορείς της αλλαγής, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες όπου υπάρχει δυναμική συμμετοχή γυναικών και οι οποίες προσανατολίζονται στην υλοποίηση των παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης».

Η αποστολή, που θα ολοκληρωθεί με τη διάσχιση με σκι των τελευταίων 111 χιλιομέτρων μέχρι τον Νότιο Πόλο, θα ξεκινήσει στις 2 Δεκεμβρίου 2021. Με το project, Women For Nature: The Antarctica Expedition η Βανέσα Αρχοντίδου και η ομάδα της θέλει να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και τις νέες γενιές για τις αλλαγές που συντελούνται στο περιβάλλον και στον πλανήτη μας.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη awomancanbe (@awomancanbe)

Σχετικά με τo project “Women For Nature: The Antarctica Expedition”

To Women for Nature είναι μια πρωτοβουλία του οργανισμού A Woman Can Be για τη φύση και το περιβάλλον με στόχο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ώστε οι γυναίκες να συμμετέχουν ισότιμα στη λήψη αποφάσεων, αλλά και να προΐστανται σε ενέργειες που στόχο έχουν την αειφορία του φυσικού περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση, περιβαλλοντικών προβλημάτων και απειλών, όπως η κλιματική αλλαγή.

Βασικοί στόχοι της πρωτοβουλίας Women For Nature είναι:

  • H ευαισθητοποίηση για περιβαλλοντικά θέματα και για την Κλιματική αλλαγή
  • H εκπαίδευση για τα περιβαλλοντικά προβλήματα και για τους τρόπους που μπορούμε να συμβάλλουμε στην επίλυση τους
  • Η ανάδειξη ενός πιο βιώσιμου τρόπου ζωής και η ενθάρρυνση της αγάπης για τη φύση
  • Η σύνδεση με ανθρώπους και οργανισμούς στην Ελλάδα και τον κόσμο, με σκοπό την αειφορία και τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος

Μπορεί ο όρος «κλιματική αλλαγή» να είναι γνωστός σε όλους, όμως καταλαβαίνουμε πραγματικά τι σημαίνει αυτό στην πράξη και πως επηρεάζει ή πρόκειται να επηρεάσει τη δική μας ζωή; Η Ανταρκτική αποτελεί ένα γλαφυρό παράδειγμα των αλλαγών που συμβαίνουν ήδη γύρω μας, γι’ αυτό και την επιλέξαμε ως εφαλτήριο του σκοπού μας.

Μια αποστολή γυναικείας ενδυνάμωσης για την εξερεύνηση και την προστασία του πιο ευαίσθητου οικοσυστήματος του πλανήτη μας που αξίζει να ενημερωθούμε όλοι.

Για τη χρηματοδότηση του project έχει δημιουργηθεί λογαριασμός crowdfunding στην πλατφόρμα GoFundMe.