Η Vally Kontidis είναι η σχεδιάστρια που θέλει να δημιουργήσει κάτι για όλες τις δυναμικές γυναίκες εκεί έξω. Εκείνες που οι 24 ώρες μέσα στην ημέρα δε τους φτάνουν ούτε για τα μισά από αυτά που έχουν να κάνουν, αλλά παράλληλα θέλουν να φροντίζουν το ίδιο -ίσως και καλύτερα- τον εαυτό τους και την εμφάνισή τους. Το αξιοθαύμαστο είναι ότι μέσα από τις μίνιμαλ αλλά και ιδιαίτερες δημιουργίες της, το καταφέρνει με απόλυτη επιτυχία.

Μιλήστε μας για το πως ξεκίνησε η δημιουργική πορεία του brand και η δική σας σύνδεση με το χώρο του χειροποίητου κοσμήματος.

Η δημιουργική μου πορεία ξεκίνησε όταν μικρή βρέθηκα σε ένα εργαστήριο μιας φίλης και εκεί μέσα κατάλαβα πως έτσι θέλω να ζω. Μετά από κάποια χρόνια πήγα στην Αγγλία και σπούδασα σχεδιασμό καλλιτεχνικού κοσμήματος και γυρίζοντας στην Ελλάδα θέλησα να δημιουργήσω ένα brand που θα μπορούσε να εκφράσει το κόσμημα μέσα από την δική μου οπτική.

Ποιό θα λέγαμε πως είναι το ύφος και ο προσανατολισμός των κοσμημάτων σας;

Τα κοσμήματά μου θέλω να εκφράζουν τις σύγχρονες γυναίκες, την διαφορετική δυναμική που μπορεί να κρύβει η καθεμία και την ενέργεια που τις κάνει να καταπιάνονται με τόσα πράγματα ταυτόχρονα. Οι γυναίκες αυτές που καταφέρνουν να έχουν τόσους παράλληλους ρόλους γίνονται και οι ίδιες πηγή έμπνευσης, γυναίκες που μέσα σε τόσο έντονους ρυθμούς συνεχίζουν να αγαπούν και να φροντίζουν τον εαυτό τους.

dsc_0006

Τι περιλαμβάνει η νέα συλλογή σας;

Η νέα συλλογή έχει ως έμπνευση τις Κυκλάδες και τον πολιτισμό τους. Φόρμες αγγείων, ειδωλίων και μικρές λεπτομέρειες αρχαίων σκευών όπως χαράξεις και σχήματα αποτελούν τα κύρια ερεθίσματα. Οι επιρροές αυτές μέσα από μια σύγχρονη ματιά μετατρέπονται σε κοσμήματα που βρίσκουν έναν διαφορετικό τρόπο να εκπέμπουν το ελληνικό στοιχείο.

Ποιο είναι αυτό το στοιχείο που πιστεύετε πως είναι αυτό που κάνει το αγοραστικό κοινό σας να ξεχωρίζει τα κοσμήματα σας;

Το γεγονός ότι τα κοσμήματα που δημιουργώ έχουν μια λιτότητα, τα κάνει να μπορούν να φορεθούν κάθε ώρα της ημέρας που άλλωστε είναι και ο κύριος στόχος. Ταυτόχρονα όμως υπάρχει έντονο το στοιχείο του μοναδικού και του διαφορετικού και αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι το κάθε κόσμημα περνάει κυρίως από ανθρώπινη επεξεργασία. Τέλος ένας ακόμα λόγος που τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι η βαρύτητα που δίνω στο χρώμα και στις αντιθέσεις του, έτσι προσπαθώ να δημιουργώ με ακρίβεια πολύ συγκεκριμένες σχέσεις χρωματικών τόνων και σχεδίου.

dsc_0863

Που μπορούμε να βρούμε και να παραγγείλουμε τις δημιουργίες Vally Kontidis;

Σε πωλητήρια Μουσείων, γκαλερί και σε επιλεγμένα καταστήματα αλλά και στο εργαστήριο μου Ρόμβης 22, Αθήνα.

Μπορείς κι εσύ να κάνεις την παρακάτω δημιουργία της Vally Kontidis δική σου κάνοντας share το κείμενο από τη σελίδα μας στο Facebook μέχρι την Παρασκευή, 21 Απριλίου στις 12.00 το μεσημέρι. Καλή επιτυχία!

6b