Η Rachel Lee Goldenberg σκηνοθετεί το ριμέικ της ταινίας του 1983 της Martha Coolidge “Valley Girl”. Τη μετατρέπει από ρομαντική, σε ένα μιούζικαλ βγαλμένο από τα 80’s. Τι της έδωσε το έναυσμα για το ριμέικ; Το μουσικό στοιχείο, αφού όπως η ίδια δήλωσε, στα τραγούδια της ταινίας βρήκε ένα βαθύτερο νόημα.

Ακολουθώντας το πρωτότυπο σενάριο, η ταινία περιστρέφεται γύρω από την ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Η Julie, ένα δημοφιλές κορίτσι από το Valley, ερωτεύεται ξαφνικά τον Randy, ένα πανκ αγόρι από μία άλλη περιοχή. Η ανάγκη της Julie να ανοίξει τα φτερά της πέρα από το Valley, συναντιέται με την επιθυμία του Randy να της γνωρίσει το δικό του διαφορετικό κόσμο και τρόπο ζωής. Τον έρωτα τους όμως δεν τον καταλαβαίνει κανείς, και αυτό δημιουργεί δάκρυα και εντάσεις.

Η ταινία συνεχίζει να είναι ρομαντική με στοιχεία κωμικά αλλά πλέον, θυμίζει περισσότερο ένα παραμύθι για την ωρίμανση. Ντυμένο βέβαια με τα πιο iconic τραγούδια εκείνης της εποχής. Από τη Madonna μέχρι τους Roxy Music, και από το συγκρότημα The Go – Gos, μέχρι τους Queen και τον David Bowie

IndieWire

Και αν η λέξη μιούζικαλ σε τρομάζει, η Rachel διαβεβαιώνει πως τα τραγούδια δεν εμφανίζονται ξαφνικά. Υπάρχουν στην ταινία ως διάλογοι και είναι ένα με την ταινία αλλά και με τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών. Η Rachel, η οποία περίμενε αυτήν την ταινία από το 2016, τώρα είναι απλώς περίεργη να δει πως θα αντιδράσουν οι φαν της ορίτζιναλ ταινίας. Μάλιστα ως δώρο στους παλιούς φαν, η Julie του 1983, κατά κόσμον Deborah Foreman κάνει ένα μικρό πέρασμα από την ταινία. Στο ρόλο της τώρα, η Alicia Silverstone και στο ρόλο του Randy, που άλλοτε είχε ο Nicolas Cage, τώρα ο Josh Whitehouse. Και για να μην αναρωτιέσαι, ναι, το τραγούδι “Girls Just Want to Have Fun” φυσικά και υπάρχει στην ταινία!

featured image: IndieWire