Τόσο στη προσωπική μας ζωή, όσο και στον εργασιακό μας χώρο, οι συνήθειες είναι αυτές που υποδηλώνουν και πολύ συχνά διαμορφώνουν, ένα τεράστιο κομμάτι της προσωπικότητας μας. Οι καλές συνήθειες σε γεμίζουν ενέργεια και διάθεση για να συνεχίσεις, ενώ οι κακές σε κρατάνε πίσω και σε κάνουν να αναρωτιέσαι σε πόση ώρα ξημερώνει η Παρασκευή. Το χειρότερο με τις δεύτερες είναι ότι πολύ συχνά κρύβονται καλά, αλλά αρκούν για να σου χαλάσουν το κέφι και την όρεξη για δουλειά. Ποιες από αυτές είναι όμως οι πιο κοινές και… «τοξικές»; Και πώς μπορείς να τις αντιμετωπίσεις;

#Αναβλητικότητα

Δεν είναι απλά ένα κουσούρι, αλλά μια πολύ κακή συνήθεια. Είτε αφορά τις δουλειές του σπιτιού, είτε τις δουλειές που εκκρεμούν στο γραφείο, με το να τις αναβάλεις το μόνο που καταφέρνεις είναι να τις αυξάνεις. Οργάνωσε το πρόγραμμα σου και αντικατέστησε κάθε είδους αναβλητικότητα με… αποφασιστικότητα!

#Απόσταση

Κρατάς απόσταση τόσο από τις υποχρεώσεις σου, όσο και από τους συναδέρφους σου. Πάρε δημιουργικές πρωτοβουλίες και νιώσε μέρος της ομάδας. Δεν είσαι απλά ένας υπάλληλος ρομπότ!

#Αρνητικότητα

Το να φέρνεις την καταστροφή με την παραμικρή αφορμή δε βοηθάει ούτε τους γύρω σου, αλλά ούτε κι εσένα. Σταμάτα να βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο και προσπάθησε να εστιάσεις στο πώς μπορείς να λύσεις τα προβλήματα, αντί να τα μεγεθύνεις!

#Έλλειψη ύπνου 

Όρισε τον ύπνο σαν νούμερο ένα προτεραιότητα σου. Είναι βασική ανθρώπινη ανάγκη και προφανώς δε πρέπει σε καμία περίπτωση να τη θυσιάζεις.

#Κακή διατροφή

Αμέτρητοι καφέδες και γρήγορο φαγητό απ’ έξω που μπορεί αρχικά να σου δίνουν ενέργεια, αλλά πάντα καταλήγεις με απερίγραπτα νεύρα και το σώμα σου να ζητάει περισσότερο φαγητό. Δώσε σημασία στην διατροφή σου και μείωσε τη κατανάλωση ζάχαρης και υδατανθράκων, όσο περισσότερο μπορείς!

#Multi-tasking

Φυσικά και πρέπει να κάνεις όσο περισσότερες εργασίες μπορείς, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να «πνίγεσαι» στη δουλειά καθημερινά. Βάλε πρόγραμμα και όρισε τη σειρά με την οποία πρέπει να γίνει το κάθε τι. Κανείς δε θα σου κάνει παρατήρηση εάν δεν είσαι…. «πολυμίξερ»!

#Καθιστική ζωή

Μπορεί ο χρόνος που σου απομένει γυρνώντας από τη δουλειά να είναι λίγος, αλλά φρόντισε να τον αξιοποιήσεις σωστά. Το σώμα σου χρειάζεται φροντίδα και άσκηση για να λειτουργήσει σωστά. Μην το παραμελείς!