Αν έχεις γκρινιάξει έστω και μια φορά στη ζωή σου ότι έχεις γεννηθεί σε λάθος εποχή, εδώ είμαστε. Τις περισσότερες φορές ευθύνεται κάποιος καλλιτέχνης, μια ταινία ή κάτι που αντίκρυσες και χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο που ποτέ δεν κατάφερες να συνυπάρξετε σε αυτόν τον πλανήτη. Ευτυχώς για σένα – και για εμάς – υπάρχει ένας γραφίστας στο Instagram με λογαριασμό το Untitled. Αυτό που κάνει είναι να ενώνει τις εποχές μεταξύ τους.

Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης είναι ένας ακόμα λόγος να πιστεύεις στις νέες μορφές τέχνης και να τις στηρίζεις. Το graphic design δεν είναι τόσο νέο, συνεχώς όμως εξελίσσεται και μας χαρίζει απλόχερα σπουδαία έργα – πέρα από σπουδαία wallpapers για το κινητό. Είναι από αυτά τα έργα, που αν έχεις βαρεθεί τα συνηθισμένα, θα τα κορνιζάρεις σαν πόστερ στο σαλόνι σου. Σκέψου τον Van Gogh με Lime πατίνι στο σαλόνι, αλλά τα κλασσικά ηλιοτρόπιά του στην κουζίνα. Κάπως έτσι συνδυάζεις κι εσύ τις εποχές μέσα στα τετραγωνικά του σπιτιού σου.

Άλλο ένα από τα πρόσωπα που χρησιμοποιεί στα έργα του ο συγκεκριμένος, είναι η Μόνα Λίζα. Θα δεις την Μόνα Λίζα με το χαρακτηριστικό μειδίαμα να διαλέγει δίσκους βινυλίου. Θα την δεις να πίνει τον καφέ της και σε ένα boho μαγαζί που στον τοίχο έχει κορνιζαρισμένη την Frida Kahlo. Με κάποιο μαγικό τρόπο όλα συνδυασμένα και εναρμονισμένα μεταξύ τους χωρίς να φαίνεται κάτι περίεργο. Και με έναν ακόμα πιο μαγικό τρόπο, ο καλλιτέχνης που τα δημιουργεί όλα αυτά έχει καταφέρει να κρατήσει την ανωνυμία του μέχρι τώρα. Το να μιλάμε γι’αυτόν και το έργο του, χωρίς καν να τον ξέρουμε, το λες κι επιτυχία.

Τελευταίο και σταματάω και σε αφήνω να τα διαπιστώσεις όλα με τα μάτια σου. Φαντάσου το πρόσωπο του Πικάσο στη θέση του Εσκομπάρ ή τον Νταλί χιπστερά φωτογράφο με μούσι – πέρα από μουστάκι – και πουκάμισο. Εντάξει τώρα που τα έχεις φανταστεί όλα αυτά μπορείς να τα δεις και να τα χαζέψεις με την ησυχία σου. Και μετά να καταλάβεις γιατί έχουμε τόσο μεγάλη αγάπη για το graphic design. Και γιατί έχεις βρει κι εσύ το επόμενο wallpaper σου.