Τα τελευταία δύο χρόνια, το Bridgerton έχει χαρακτηριστικά δίκαια ως το internet sensation τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας. Η επιτυχημένη σειρά της Shonda Rhimes και το περιεχόμενο της ξέφυγε από τα όρια του Netflix κι έγινε ένα trend που όμοιο του δεν είχαμε ξαναδεί.

Μέσα σε αυτό το σύμπαν του Bridgerton βρέθηκαν και η Abigail Barlow με την Emily Bear

Η 22χρονη Abigail Barlow είχε μόλις παρακολουθήσει την πρώτη σεζόν του Bridgerton, όταν εύλογα της γεννήθηκε η απορία: τι θα γινόταν αν το Bridgerton ήταν μιούζικαλ; Έγραψε, λοιπόν, ένα σχετικό τραγούδι, θέλοντας να κάνει και άλλους ανθρώπους να οραματιστούν το Bridgerton ως μιούζικαλ. Η προσπάθεια της απέδωσε καρπούς μιας και στον δρόμο της βρέθηκε 19χρονη Emily Bair, η οποία μάλιστα από την ηλικία των 6 ετών θεωρείται παιδί-θαύμα για τις ικανότητες της στο πιάνο. Ως συνθέτρια πια, πήρε τα τραγούδια της Abigail και μαζί δημιούργησαν έναν “δίσκο” με 15 περίπου κομμάτια, τα οποία διανεμήθηκαν…στο TikTok.

To δίδυμο αυτό έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές χάρη στους ακολούθους τους στο TikTok. Αυτό που ένωσε τις δύο καλλιτέχνιδες, είναι το ότι οραματίστηκαν το Bridgerton σε μία σκηνή του Broadway με μία πληθώρα τραγουδιών για όλα τα συναισθήματα που μπορεί να προκαλέσεις στους θεατές. Η πλατφόρμα του TikTok μάλιστα λειτούργησε βοηθητικά σε αυτή τη διαδικασία. Η αλληλεπίδραση με τους followers τις βοήθησε να δημιουργήσουν ολοένα και περισσότερα κομμάτια ή να βελτιώσουν τα ήδη υπάρχοντα.

Φέτος, οι Abigail και η Emily κέρδισαν το πρώτο τους βραβείο Grammy 

Mε το Broadway να παραμένει κλειστό για τα τελευταία χρόνια, τα κριτήρια επιλογής των musical soundtracks φαίνεται πως είχαν το περιθώριο να μεταβληθούν έστω και λίγο. Αυτό επέτρεψε στις δύο δημιουργούς να βρεθούν ανάμεσα στις υποψηφιότητες των βραβείων Grammy και τελικά να νικήσουν στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Οι ίδιες φυσικά, χωρίς να χρειάζεται να ευχαριστήσουν κάποια δισκογραφική εταιρεία ως είθεσται, ευχαρίστησαν το ίντερνετ και όλους τους διαδικτυακούς τους φίλους που δημιούργησαν από την πρώτη κιόλας στιγμή. Χάρη στη δική τους αγάπη, στήριξη και αλληλεπίδραση κατάφεραν να φτάσουν στη σκηνή των Grammy και φυσικά να φύγουν κερδισμένες.