Και πάνω που συνηθίσαμε και συμβιβαστήκαμε με την έννοια του ghosting, ήρθε η ώρα να μάθουμε και το αδερφάκι του, το λεγόμενο unghosting. Τι είναι πάλι αυτό θα μου πεις εσύ τώρα και θα έχεις και δίκιο. Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το ghosting όπως όλοι ξέρουμε είναι όταν το νέο μας crush αποφασίζει μία μέρα να εξαφανιστεί. Έτσι από το πουθενά, χωρίς καμία εξήγηση. Στέλνεις εσύ μηνύματα, παίρνεις τηλέφωνα, χτυπάς τα κουδούνια σε κάποιες περιπτώσεις και άκρα τους τάφου σιωπή. ΟΚ μέχρι εδώ. 

Θα πρέπει να διευρύνουμε τις γνώσεις μας στις ερωτικές σχέσεις…

Τώρα θα μάθουμε και το unghosting. Δηλαδή την επιστροφή της χαμένης αυτής ψυχής με την ελπίδα ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει και μπορείτε να το πιάσετε από εκεί που το είχατε αφήσει. Έχεις λοιπόν κάτσει εσύ και έχεις σβήσει μηνύματα, έχεις θυμώσει, έχεις στεναχωρηθεί. Είσαι επιτέλους έτοιμη να κάνεις ένα βήμα παρακάτω και τσουπ, κάνει το δυνατό comeback. 

Το ghosting καλώς ή κακώς έχει γίνει αποδεκτό. Ίσως να φταίει η ανοχή που δείχνουμε στο πώς «δουλεύουν» κάποια πράγματα στις ερωτικές σχέσεις. Ίσως να φταίει και το πόσο εύκολο έχει γίνει το να γνωρίσεις κάποιον μέσω των social media. Τη μία μέρα γνωριστήκατε, κάνατε follow back, like και όλα τα σχετικά και με ευκολία τελείωσε η επικοινωνία σας. Με την ίδια λογική, λοιπόν, για πολλούς μπορεί να είναι αυτονόητο πως και το unghosting είναι κάτι που μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Θα μπορούσαμε να δούμε μόνο τη θετική πλευρά μιας τέτοιας κατάστασης. Εκεί θα λέγαμε πως κατάλαβε πως έκανε ένα τεράστιο λάθος που σε «ξέχασε», πως το μετάνιωσε πικρά και πως τώρα θέλει να συνεχιστεί η μοναδική αυτή φάση που είχατε. Αλλά. Μήπως μπαίνει μπροστά ο φόβος της μοναξιάς και ψάχνει να βρει την επιλογή που ξέρει πως έχει; Θα μου πεις, μήπως έπρεπε να είχες ξεκαθαρίσει ότι δε θα μείνεις εκεί να περιμένεις; Έτσι ίσως να μην είχε το δικαίωμα να εμφανιστεί ξανά με τις ίδιες προσδοκίες. Όμως εγώ θα σου πω να μην τα ρίξεις όλα πάνω σου! Θα σε καθησυχάσω λέγοντάς σου πως ίσως να μην έχει καν να κάνει μαζί σου και με το πώς διαχειρίστηκες την κατάσταση.

Ο πραγματικός λόγος αυτής της συμπεριφοράς;

Μεγαλώνοντας οι άνθρωποι και έχοντας ζήσει τα καλά αλλά και τα άσχημα στις ερωτικές σχέσεις, δεν αποδεχόμαστε εύκολα τη μοναξιά, ειδικά αν ξέρουμε πως όσο περνάνε τα χρόνια οι επιλογές μας ίσως να γίνονται όλο και λιγότερες. Γι’ αυτό λοιπόν και μερικοί αποφασίζουν πως τους είναι πιο εύκολο να «ξανά» δοκιμάσουν μία επιλογή που είχαν και απέρριψαν παρά να υποβάλλουν και πάλι τον εαυτό τους στη διαδικασία των γνωριμιών. 

Εκεί λοιπόν είναι στο χέρι σου το πώς θα το χειριστείς και τι θέλεις να κάνεις. Θες να πάρεις το αίμα σου πίσω και να κάνεις πως το comeback αυτό δε συνέβη ποτέ ή να ενδώσεις; Μαζί σου! Αρκεί να θυμάσαι πως καθώς το unghosting μπορεί να οφείλεται στη μοναξιά, μην πάρεις την απόφαση σου έχοντας και εσύ τον ίδιο φόβο.  


featured image: AnastasiaDate.co