Αν η διακόσμηση είναι το φόρτε σου και σου αρέσει να ενημερώνεσαι για τις νέες τάσεις, τότε γνωρίζεις ότι τα τελευταία χρόνια με τον όρο interior design εννοούμε κάτι πολύ μεγαλύτερο από την εύρεση επίπλων και αξεσουάρ για το σπίτι. Το design έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις και ένας διακοσμητής οφείλει να δίνει προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια, ξεκινώντας από τα δομικά στοιχεία κάθε χώρου. Το σημαντικότερο κομμάτι των δομικών αυτών στοιχείων είναι οι τοίχοι. Είναι υπεύθυνοι για την οριοθέτηση κάθε δωματίου και πολλές φορές αποτελούν τη μεγαλύτερη πρόκληση για έναν διακοσμητή. Η μπογιά και η ταπετσαρία είναι οι ευκολότεροι και δημοφιλέστεροι τρόποι για να τους δώσεις ζωή, όμως οι παρακάτω 3 ιδέες θα σε κάνουν να ξεχάσεις μια και καλή τους βαρετούς τοίχους.

Another brick in the wall 

1

Αν σου αρέσει η Νεουορκέζικη ατμόσφαιρα και ζηλεύεις τα loft που βλέπεις στις ταινίες του Woody Allen, τότε η επένδυση τοίχου με τούβλο είναι για σένα! Είναι ένα υλικό που θα βρεις σε πολλές αποχρώσεις, ελαφρύ και πολύ εύκολο στην τοποθέτηση. Μπορείς να το τοποθετήσεις στο σαλόνι, την κρεβατοκάμαρα ακόμα και την κουζίνα.

Luxurious marble

2

Θέλεις να κάνεις τον χώρο σου πολυτελή και παράλληλα super cool; Η τάση είναι μία, η ταπετσαρία μάρμαρο. Μάλιστα ανήκει στα hottest home trends για το 2017 που ανακοίνωσε το Pinterest. Ουσιαστικά πρόκειται για την κλασική ταπετσαρία, με ένα ultra-chic twist! Επίλεξέ την για να κάνεις τους λευκούς σου τοίχους ξεχωριστούς.

We love wood 

3

Από τη μία πλευρά έχουμε τους λάτρεις του μαρμάρου και από την άλλη έχουμε εκείνους που λατρεύουν το ξύλο. Ξύλο σε κάθε μορφή για το δάπεδο, ακόμα και τον τοίχο. Η νέα τρέλα σύμφωνα με το Pinterest και τα hottest home trends για το 2017 είναι τα πλακάκια σε όψη ξύλου. Αν το ρουστίκ είναι το στυλ σου, τότε ένας τοίχος επενδυμένος με το συγκεκριμένο πλακάκια θα δώσει ξεχωριστή θαλπωρή στον χώρο σου.

www.luthers.gr / www.facebook.com.luthers.gr / instagram: luthers.gr

Φωτός

1: http://domino.com/exposed-brick-wall-ideas/story-image/all

2: http://witanddelight.com/2016/12/wds-favorite-wallpapers/

3: http://www.apartmenttherapy.com/take-another-look-vinyl-linoleum-tiles-can-actually-look-good-really-227377?crlt.pid=camp.Oto5oYWP9nu3