Σου έχει τύχει ποτέ να θες να γίνεις φίλος με κάποιον αλλά να μην είσαι σίγουρ@ πώς να το κάνεις; Ή να γνωρίσεις κάποιον σε μια εφαρμογή γνωριμιών αλλά να μην ξέρεις πώς να κάνεις το επόμενο βήμα;

Δυστυχώς, στην ενήλικη ζωή είναι λίγο δύσκολο να κάνεις την ερώτηση που έκανες στο σχολείο ‘’θες να γίνουμε φίλοι’’; Μπορείς όμως να κάνεις μερικές άλλες ερωτήσεις για να ξεκινήσεις μια συζήτηση με κάποιον που μόλις γνώρισες.

Ψάξε για κοινά σημεία

Ρώτα για κάτι που βρίσκεται και οι δύο ενδιαφέρον. Αγαπάτε και οι δύο το μακιγιάζ; Μια συγκεκριμένη παράσταση; Ο ευκολότερος τρόπος για να πλησιάσεις κάποιον είναι όταν μιλάτε για κάτι που αγαπάτε και οι δύο. Ακόμα κι αν διαπιστώσεις ότι τελικά δεν έχετε κοινά ενδιαφέροντα, είναι πολύ σημαντικό να μάθεις για το τι παθιάζονται οι άλλοι άνθρωποι γύρω σου.

Προσπάθησε να θυμάσαι τις μικρές λεπτομέρειες

Είναι δεδομένο ότι κάποιος θα σε συμπαθήσει αν θυμηθείς τα πράγματα που σου έχει πει πριν. Είτε είχε αναφέρει ότι θα πάει σε μια συναυλία είτε πλησιάζουν τα γενέθλιά του, το να ξεκινήσεις μια συζήτηση για το πώς πήγε η συναυλία θα μπορούσε να οδηγήσει σε άφθονη συζήτηση.

Αγαπημένες εκπομπές/ταινίες/βιβλία

Η αγαπημένη μορφή ψυχαγωγίας κάποιου θα μπορούσε να αποκαλύψει πολλά για αυτόν. Τι κάνει ένα βιβλίο το αγαπημένο του; Γιατί; Συμφωνείς μαζί του ή έχεις αντίθετη άποψη;

Το καλύτερο μέρος που έχει ταξιδέψει ποτέ/κάπου που θέλει πολύ να ταξιδέψουν

Οι ταξιδιωτικές συνομιλίες είναι από τις καλύτερες. Είτε μαθαίνεις για ένα μέρος που μέχρι πριν από λίγο δεν ήξερες καν την ύπαρξή του είτε ο νέος σου φίλος έχει γνώμη για το πού δεν πρέπει να πας, το να μαθαίνεις για προηγούμενα ή μελλοντικά ταξίδια ανοίγει μια εξαιρετική συζήτηση.

Εάν κάποιος σε επισκεπτεί, πού θα τον πας;

Αυτή η ερώτηση είναι τέλεια γιατί η απάντηση του καθενός είναι πάντα διαφορετική, ακόμα κι αν ζείτε στην ίδια πόλη, στην ίδια γειτονιά. Αυτό το θέμα δείχνει πραγματικά τι εκτιμούν οι άλλοι γύρω τους και γιατί.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τι κρύβεται πίσω από την εμμονή σου να σβήνεις εκκρεμότητες από τις λίστες σου;