Στους πρώτους μήνες του χρόνου παίρνονται συνήθως οι περισσότερες αποφάσεις που αφορούν την καριέρα κάποιου. Είτε ψάχνεις για μία καινούργια δουλειά, είτε αποζητάς μία αύξηση, τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος να πάρεις αποφάσεις και να κάνεις το καλύτερο για τον εαυτό σου. Ειδικά αν αυτό που θέλεις είναι η αυτοβελτίωση. Συγκεντρώσαμε κάποιες από τις καλύτερες συμβουλές για να αναβαθμιστείς στον τομέα της καριέρας και για να πετύχεις τους στόχους σου.

Αναβάθμισε το βιογραφικό σου

Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις για να βεβαιωθείς ότι όλα είναι καλά. Βρήκαμε κάποια από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνει κανείς σε ένα βιογραφικό. Είναι απλό, θα πρέπει να αποφύγεις τα προσωπικά ενδιαφέροντα, την πρακτική άσκηση και τις ακαδημαϊκές δραστηριότητες. 

Μάθε μία καινούργια δεξιότητα

Μπορείς πάντα να παρακολουθήσεις μαθήματα ή σεμινάρια ή να μάθεις μία καινούργια δεξιότητα. Πλέον δεν χρειάζεται καν να φύγεις από το σπίτι για να τα κάνεις όλα αυτά. Υπάρχουν όλα online, είτε μιλάμε για πλέξιμο, είτε για καλλιγραφία, είτε κάτι πιο πρακτικό όπως η επεξεργασία λογισμικού. 

Κάνε μία λίστα με τα όσα πρέπει να κάνεις, κάθε μέρα

Θέλεις να βελτιώσεις την παραγωγικότητά σου; Ένα μικρό βήμα για να τα καταφέρεις είναι το να κάνεις κάθε μέρα μία λίστα. Έτσι, θα καταφέρεις να πετυχαίνεις τους στόχους σου κάθε μέρα και θα κανονίζεις ακριβώς τον χρόνο σου. Βρες μία ατζέντα, ένα φίλο χαρτί ή ακόμα και την άκρη ενός τετραδίου. 

Επέκτεινε το δίκτυό σου

Μην υποτιμάς τη δύναμη των ανθρώπων που έχεις γύρω σου. Είτε αυτό σημαίνει ότι θα το κάνεις μέσω του προφίλ σου στο LinkedIn, είτε μέσω της παρέας σου. Μπορεί και μέσω των συναδέλφων σου. Μην ξεχνάς να έχεις οργανωμένο το inbox σου, να απαντάς στα σημαντικά μηνύματα και να μην τα χάνεις. Και φυσικά να βλέπεις πάντα τον φάκελο με τα ανεπιθύμητα. 

Ανέβασε την αυτοπεποίθησή σου

Τίποτα δε βαλτώνει γρηγορότερα την καριέρα σου από την έλλειψη αυτοπεποίθησης. Να είναι η προτεραιότητά σου το να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση και σιγουριά στον εργασιακό χώρο, ειδικά αν θέλεις να πάρεις αύξηση. Κάτι που σίγουρα θα σε βοηθήσει είναι το να βλέπεις  ή να διαβάζεις συνεντεύξεις πετυχημένων ανθρώπων. 

Διάβασε ένα βιβλίο

Νιώθεις ότι έχεις κολλήσει και χρειάζεσαι κάποιο κίνητρο; Υπάρχουν πολλά βιβλία εκεί έξω που θα σε βοηθήσουν να εμπνευστείς και θα σε ωθήσουν να “αδράξεις τη μέρα”.

Πηγή: apartmenttherapy.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου

featured image: MyDomaine