Η ένταξη της boho αισθητικής σε ένα σπίτι της πόλης είναι ένα δύσκολο task. Το κλειδί βρίσκεται στην ισορροπία μεταξύ των χαλαρών και ατημέλητων bohemian στοιχείων και της σύγχρονης αισθητικής ενός σπιτιού της πόλης.

Μια ιδέα για το πώς να υιοθέτησες το boho στυλ σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σου θα αποκτήσεις βλέποντας τα παρακάτω.

Είσοδος

Στην είσοδο δοκίμασε να βάλεις έναν vintage διάδρομο για να δώσεις στο χώρο βάθος, αλλά και χαρακτήρα. Αν υπάρχει η δυνατότητα, πρόσθεσε ένα παγκάκι τύπου αντίκα το οποίο θα διακοσμήσεις με μαξιλάρια με αντίστοιχη boho διάθεση.

Κουζίνα

Το κλειδί για μια καλαίσθητη κουζίνα με boho στοιχεία είναι να διατηρήσεις τη δομή του χώρου απλή και σύγχρονη, προσθέτοντας μποέμικες πινελιές όπως ένας vintage διάδρομος. Επίσης, μπορείς να επιλέξεις μαξιλάρια με boho διάθεση για τις καρέκλες της κουζίνας σου. Για τον φωτισμό του χώρου, επίλεξε φωτιστικά κατασκευασμένα από φυσικά υλικά όπως το καλάμι ή το κεραμικό. Τέλος, ολοκλήρωσε με χειροποίητα κεραμικά διακοσμητικά και φυτά.

Τραπεζαρία

Αν είσαι τυχερή και έχεις τόσο μεγάλο σπίτι με ξεχωριστή τραπεζαρία, μπορείς να κάνεις θαύματα σε αυτό τον αυστηρό κατά τα άλλα χώρο. Δοκίμασε να προσθέσεις ένα τούρκικο χαλί στο πάτωμα. Επίλεξε υφάσματα με έντονα σχέδια και χρώματα για τις κουρτίνες, τα μαξιλάρια από τις καρέκλες ή το runner του τραπεζιού. Τέλος, πρόσθεσε ψηλά φυτά για να γεμίσεις τις “δύσκολες” γωνίες.

Υπνοδωμάτιο

Μια κρεβατοκάμαρα για να μπορεί να έχει boho στυλ θα πρέπει να έχει εναλλαγές στα υφάσματα. Με ένα μεγάλο ουδέτερο vintage χαλί και κουρτίνες με σχέδια, έχεις τη βάση για να δημιουργήσεις έναν όμορφο χώρο. Στρώσε το κρεβάτι χρησιμοποιώντας ουδέτερα σε υφή και χρώμα σκεπάσματα και πρόσθεσε μαξιλάρια και κουβέρτες σε τόνους αρμονικούς με το χαλί και τις κουρτίνες. Ένα κρεμαστό διακοσμητικό από σχοινί θα ολοκληρώσει το αποτέλεσμα.

Καθιστικό

Στο καθιστικό έχεις μεγαλύτερη ελευθερία να παίξεις με διαφορετικά υφάσματα και υφές. Κάνε mix and match σε χρώματα, σχέδια και υλικά ,κρατώντας όμως τα μεγάλα σου έπιπλα και χαλιά σε ουδέτερους τόνους. Αντί για prints στους τοίχους σου, επίλεξε να κρεμάσεις αντικείμενα όπως κεραμικές δημιουργίες, κιθάρα κλπ. Ολοκλήρωσε προσθέτοντας φυτά.


featured image: Green Wedding Shoes photos: cortneybishop.com