Κάποιες φορές μπαίνεις σε ένα σπίτι και νιώθεις πως η διακόσμησή του εκφράζει 100% τον ιδιοκτήτη του. Και αυτό είναι πολύ ωραίο γιατί το σπίτι μας εκτός από τον λειτουργικό σκοπό που έχει πρέπει να σε κάνει να νιώθεις και όμορφα. Να νιώθεις πως έχει στοιχεία του χαρακτήρα και της μοναδικής σου προσωπικότητας. Και μάντεψε, δεν είναι τόσο δύσκολο να το πραγματοποιήσεις αυτό. Αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω επτά συμβουλές για να δώσεις μια προσωπική πινελιά στον δικό σου χώρο.

Μην κρύβεις την καλλιτεχνική σου πλευρά

Εάν ασχολείσαι με την ζωγραφική ή με κάποιο άλλο δημιουργικό χόμπυ μην το κρύβεις. Κανείς δεν πρόκειται να σε κοροϊδέψει ή να σε κρίνει, όπως φοβάσαι. Ίσα ίσα θα δείξεις μια πλευρά του εαυτού σου που ίσως κάποιος δεν ξέρει. Άλλωστε γιατί να γεμίσεις τον χώρο σου με έργα άλλων ενώ ο καλλιτέχνης είσαι εσύ;

Χρησιμοποίησε μόνο τα υφάσματα που σου αρέσουν

Αυτό ισχύει και για τις κουρτίνες, τα κλινοσκεπάσματα ή τα χαλιά. Πάντα υπάρχουν ”κανόνες” και τάσεις όσον αφορά τη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων. Τον χειμώνα χρησιμοποιούμε πιο σκούρα χρώματα, πιο ”βαριές” κουρτίνες, όχι λεπτά χαλιά. Τι συμβαίνει όμως με εσένα που δεν σου αρέσουν κάποιοι από αυτούς του κανόνες; Που μισείς τις βελούδινες κουρτίνες ή τα σκούρα χρώματα στα ριχτάρια σου; Εσύ λοιπόν θα ακολουθήσεις μόνο τη δική σου αισθητική και θα ”ντύσεις” το σπίτι σου όπως ακριβώς θέλεις!

Τοποθέτησε σε ωραίες θέσεις τα προσωπικά σου αντικείμενα

Έχουμε μια τάση να γυρνάμε από ταξίδια με σουβενίρ και να τα κρύβουμε μέσα σε συρτάρια και ντουλάπια. Ή να εκτυπώνουμε φωτογραφίες και να τις αφήνουμε μέσα στο φάκελό τους. Γιατί; Φτιάξε ωραίες γωνιές με όλα αυτά που είσαι και σε εκφράζουν χωρίς να ντρέπεσαι πως κάποιος θα δει πιο προσωπικά κομμάτια του εαυτού σου. Χρησιμοποίησε τα για να προσθέσεις την προσωπικότητά σου σε όλα τα δωμάτιά του σπιτιού.

Αγόρασε ένα μαυροπίνακα

Εκτός από ένα χρηστικό αντικείμενο ο μαυροπίνακας μπορεί να μετατραπεί σε ένα πολύ ιδιαίτερο στοιχείο της διακόσμησης του χώρου σου. Εκεί μπορείς να γράφεις πράγματα που σε εμπνέουν και ιδέες. Ακόμη, μπορείς να ζητήσεις από τους αγαπημένους σου ανθρώπους να σου γράψουν κάτι. Τι πιο προσωπικό από αυτό;

Κάνε μετατροπές σε κάποιο έπιπλο

Βελτίωσε και άλλαξε τη μορφή κάποιου επίπλου που δεν σου αρέσει πια και προσάρμοσέ το στην προσωπικότητά σου. Πάρε έμπνευση από τον υπόλοιπο χώρο, αγόρασε τα κατάλληλα χρώματα και μεταμόρφωσέ το. Μπορεί να είναι μια μικρή ντουλάπα ή εκείνο το τραπεζάκι που έχεις βαρεθεί και το κρύβεις στο μπαλκόνι. Πρόσθεσε μερικές λεπτομέρειες και δείξε σε όλους ποια είσαι!

Πρόσθεσε λουλούδια και φυτά

Αγαπάς τη φύση και ξέρεις ποια είναι τα αγαπημένα σου λουλούδια και φυτά. Παρόλα αυτά δεν τολμάς να τα φέρεις μέσα στο σπίτι. Με φόβο μήπως δεν καταφέρεις να τα κρατήσεις στη ζωή. Ξέρεις όμως πως τα φυτά προσθέτουν ενέργεια και χρώμα στον χώρο. Οπότε μήπως ήρθε η ώρα ν ατο τολμήσεις;

Άλλαξέ του τα φώτα, κυριολεκτικά!

Μπορείς να αλλάξεις τα φωτιστικά και να στραφείς σε πιο διασκεδαστικές ή στιλάτες επιλογές. Μπορείς όμως να αλλάξεις μόνο τον τύπου του φωτισμού, από θερμό σε ψυχρό και το αντίθετο. Δεν μπορείς να φανταστείς το πόσο διαφορετικός θα δείξει ο χώρος σου μέσα από αυτό το διαφορετικό πρίσμα.

featured photo: @alexandrahraskova