Πιστεύω πως αν κοιτάξεις λίγο τον κύκλο των φίλων σου, θα διαπιστώσεις ότι έστω ένας, ενδεχομένως κι εσύ, έχει μία σχέση από απόσταση. Οι εν λόγω ερωτικές σχέσεις είναι ένα από τα πιο συχνά φαινόμενα στην εποχή μας δεδομένου ότι μεταναστεύουμε για καλύτερες συνθήκες ζωής, για σπουδές ή ακόμη και για το γνωστό σε όλους μας Y.O.L.O της νεότητας. Όπως και να’ χει όμως, οι δύσκολες στιγμές που θες να χωρίσεις ή έχεις βαρεθεί να περιμένεις ένα μήνυμα κι ένα τηλέφωνο, δεν είναι λίγες.

Για αυτόν τον λόγο, σου παρουσιάζουμε 7 τρόπους που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τις συνθήκες μέσα στη σχέση σου και να διατηρήσεις τη φλόγα του έρωτα ζωντανή.

1. Χρησιμοποίησε διαφορετικές μεθόδους επικοινωνίας

Η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος επικοινωνίας. Ωστόσο, πολλές φορές τείνει να γίνεται βαρετός και συνηθισμένος. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις άλλες μεθόδους όπως είναι τα ηχητικά μηνύματα, η αποστολή λουλουδιών συνοδευόμενα από μία ερωτική κάρτα ή ακόμη και η αποστολή ενός κλασικού και ρομαντικού γράμματος. Με αυτές τις μικρές αλλά ουσιώδης εκπλήξεις μπορείς να κάνεις τον σύντροφό σου να χαμογελάσει και φυσικά να χτυπήσει η καρδιά του 10 φορές πιο δυνατά.

2. Απαθανάτισε στιγμές της καθημερινότητάς σου και μοιράσου τις μαζί του

Το αγαπημένο σου café καλυμμένο από χιόνι ή η θέα της δύσης του ήλιου από το μπαλκόνι σου, είναι στιγμές της καθημερινότητάς σου που θα ήθελες να μοιραστείς με τον άνθρωπό σου. Γιατί να μην το κάνεις, λοιπόν; Το μεγαλύτερο πρόβλημα στις σχέσεις από απόσταση είναι η φυσική επαφή. Στέλνοντας, όμως, τέτοιες φωτογραφίες μπορείς κάλλιστα να μειώσεις την απόσταση και να δείξεις πως όσα χιλιόμετρα κι αν σας χωρίζουν, εσείς καταφέρνετε να είστε δεμένοι.

3. Διαβάστε και δείτε τα ίδια πράγματα

Οι κοινές εμπειρίες που μπορεί να έχετε όσο είστε μακριά είναι περιορισμένες. Προσπάθησε, λοιπόν, να δημιουργήσεις μερικές βλέποντας την ίδια σειρά με εκείνον ή διαβάζοντας το ίδιο βιβλίο. Θα δεις πως οι συζητήσεις θα αποκτήσουν άλλη χροιά, πολύ πιο ενδιαφέρουσα και βιωματική. Θα νιώθετε ο ένας πιο κοντά στον άλλον και φυσικά θα έχετε κι εσείς ως ζευγάρι τις προσωπικές σας στιγμές.

4. Μάθε ποιες είναι οι προσδοκίες του από εσένα

Σε όλες τις σχέσεις το κυριότερο ζήτημα είναι να καταφέρεις να εντοπίσεις τα όρια και τις λεπτές γραμμές του συντρόφου σου. Τι είναι αυτό που τον κάνει χαρούμενο και αυτό που απεχθάνεται, αντίστοιχα. Αν, για παράδειγμα, στη δική σας σχέση ξέρεις ότι θέλει να τον παίρνεις τηλέφωνο κάθε πρωί για να του λες μία  «καλημέρα», είναι κάτι που πρέπει να τηρείς αν θες να νιώθει ο άνθρωπός σου ευτυχισμένος. Ανάλογες μικρές πράξεις της καθημερινότητας θα ζητήσεις κι εσύ από εκείνον, έως ότου να μπορέσετε να βρείτε μία ισορροπία κι όλα να σας βγαίνουν πιο φυσικά κι αυθόρμητα.

5. Μην παίρνεις τα πάντα τόσο προσωπικά

Αντίστοιχη περίπτωση με την ανακάλυψη των ορίων του συντρόφου σου, είναι και η διαχείριση των αντιδράσεών του. Μπορεί μία μέρα να μην πήγε τόσο καλά η δουλειά του ή να είναι κακόκεφος και να μιλάει λίγο απότομα. Η απόσταση που έχετε, κάνει τα πράγματα ακόμη πιο ευαίσθητα και ρευστά, γι’ αυτό σου συνιστώ σε τέτοιες καταστάσεις να διατηρείς ήπιους τους τόνους των συζητήσεων και να αφήνεις τον άνθρωπό σου να καταλαβαίνει και να μοιράζεται το πρόβλημα του μαζί σου.

6. Κανονίστε από πριν τις επόμενες συναντήσεις σας

Δεν μπορείς να προβλέψεις κάθε στιγμή ή κάθε αναποδιά που μπορεί να προκύψει στη ζωή σου αλλά σίγουρα η ιδέα ότι υπάρχει μία συγκεκριμένη ημερομηνία που θα συναντήσεις τον σύντροφό σου σε κάνει να νιώθεις ακόμη μεγαλύτερο ενθουσιασμό και δύναμη να συνεχίσεις αυτή τη σχέση. Η φυσική συνάντηση, δε, που θα πραγματοποιηθεί μετά από καιρό θα δεις πως θα αναζωπυρώσει τον έρωτά σας και θα σας εφοδιάσει με περισσότερη υπομονή για τη συνέχεια…

7. Ξεκαθαρίστε τα μελλοντικά σας πλάνα

Μία σχέση από απόσταση δεν είναι σίγουρα μία κατάσταση που μπορεί να διαρκέσει εφ’όρου ζωής. Σημαντικό ρόλο, λοιπόν, στην εξέλιξή της παίζουν τα μελλοντικά σχέδια του καθενός. Μπορεί για παράδειγμα, ο σύντροφός σου να έχει πάει στο εξωτερικό για δύο χρόνια στα πλαίσια μεταπτυχιακού και έπειτα να επιστρέψει και να είστε μαζί. Μπορεί πάλι να θελήσει να μείνει εκεί και να πρέπει εσύ να τον ακολουθήσεις. Αυτές, όπως και να’ χει είναι αποφάσεις που θα πρέπει να πάρει ο καθένας μόνος του, για να μην τις μετανιώσει στη συνέχεια. Αν δείτε, λοιπόν, πως τα σχέδια σας συγκλίνουν και μπορούν να συμβαδίσουν τότε αξίζει να συνεχίσει αυτή η σχέση. Αν όχι, τότε καλύτερα να χωρίσεις όσο είναι ακόμη νωρίς.

Διάβασε επίσης: Φίλες από απόσταση. Πώς θα κρατήσεις τη σχέση σας ζωντανή

featured image: unsplash.com