Πόσες φορές επισκέφθηκες το κομμωτήριο και κατέληξες να φεύγεις με πιο κοντά μαλλιά από ο,τι ήθελες, γιατί έπρεπε να απαλλαγείς από τις φθαρμένες άκρες;

Βέβαια, σύμφωνα με τους experts, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να αντιμετωπίσεις τις σπασμένες άκρες, που δεν προϋποθέτουν να χάσεις το μάκρος των μαλλιών σου.

Μάθε τι ακριβώς προκαλεί το πρόβλημα

Υπάρχουν τρεις βασικοί παράγοντες που προκαλούν την ψαλίδα. Ο πρώτος αφορά στα tools που χρησιμοποιείς για να ισιώσεις τα μαλλιά σου, ο δεύτερος στις βαφές και ο τρίτος στο λάθος βούρτσισμα. Αν προσέξεις τα τρία παραπάνω στοιχεία, μπορείς να περιορίσεις τις σπασμένες άκρες σε μεγάλο βαθμό.

Χρησιμοποίησε μάσκα μαλλιών

Είναι καλό να χρησιμοποιείς τη μάσκα μαλλιών τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Με αυτό τον τρόπο η τρίχα προστατεύεται και ενυδατώνεται πιο άμεσα.

Κάνε απαλές κινήσεις με τη βούρτσα

Μην ταλαιπωρείς την τρίχα σου βουρτσίζοντας με τις λάθος κινήσεις. Ξεκίνα ήρεμα και μην χτενίζεις από τη ρίζα προς τις άκρες. Η τρίχα σπάει πολύ εύκολα, γι’ αυτό χρειάζεται την απόλυτη προσοχή σου.

Να είσαι προσεκτική με τα βρεγμένα μαλλιά

Το κλειδί για την υγεία των μαλλιών σου βρίσκεται στον τρόπο που τους φέρεσαι όταν είναι βρεγμένα. Κάνε ταμποναριστές κινήσεις με την πετσέτα και μην τρίβεις τα μαλλιά σου σε αυτή, γιατί οι άκρες σπάνε. Προσπάθησε να χρησιμοποιείς προϊόντα που περιέχουν κερατίνη ώστε να τα προφυλάσσεις από τη φθορά.

Προστάτευσε τα μαλλιά σου απ τον ήλιο

Χρησιμοποίησε προϊόντα που προστατεύουν τα μαλλιά σου από τις ακτίνες UV. Εστίασε στις άκρες που αντιμετωπίζουν τα πιο σημαντικά θέματα.

Extra φροντίδα στις άκρες των μαλλιών με τα κατάλληλα προϊόντα

Οι σπασμένες άκρες είναι κάτι που πολλές φορές δεν μπορείς να αποφύγεις. Ωστόσο για να μην κάνεις τα πράγματα χειρότερα, προστάτευσε τις άκρες σου με τα κατάλληλα προϊόντα και είδη κομμωτηρίου, όπως η σιλικόνη, που την τοποθετείς πριν εκθέσεις τα μαλλιά σου στη θερμότητα.

Δες ακόμα8 αποχρώσεις του χάλκινου στα μαλλιά που θα σε κάνουν να θέλεις να γίνεις κοκκινομάλλα
featured photo: StyleCaster