Τώρα που ξεκίνησες και πάλι να βγαίνεις και να απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου απογευματινά ποτά, ίσως οι αντοχές σου στο αλκοόλ να μην είναι ίδιες με παλιά. Για την ακρίβεια, η αίσθηση του hangover έρχεται ακόμη και ένα ποτό, μία μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί. Όταν, όμως, την επόμενη μέρα πρέπει να αντιμετωπίσεις και πάλι τη δουλειά και τις υποχρεώσεις σου, αυτό το συναίσθημα δεν είναι τόσο ευχάριστο.

Παρακάτω θα βρεις μερικούς τρόπους να ξεπεράσεις εύκολα το hangover σου, που όντως λειτουργούν. Α, κι αν είναι καινούρια στο κλαμπ του “εύκολου” hangover, καλώς ήρθες.

Φάε ένα πλήρες γεύμα προτού πιεις

Ελπίζουμε αυτό να το γνώριζες από πριν. Είναι σαφώς πολύ καλύτερο να πιεις αλκοόλ εφόσον είχες ένα πλήρες γεύμα προηγουμένως. Eιδικά αν σε αυτό το γεύμα συνδυάσεις διάφορες τροφές, όπως υδατάνθρακες, λιπαρά και φυτικές ίνες, η απορρόφηση του αλκοόλ από τον οργανισμό σου θα γίνει με τον σωστότερο τρόπο.

Κατανάλωσε πολύ νερό για να αποφύγεις την αφυδάτωση

Τη λέξη “ενυδάτωση” όσες φορές κι αν την τονίσουμε, δεν είναι αρκετές. Ο βασικός σύμμαχος σου απέναντι στο αλκοόλ και το επερχόμενο hangover, είναι το νερό. Αυτό συμβαίνει για το πολύ απλό λόγο: Το ανθρώπινο σώμα στο περίπου 60% αποτελείται από νερό. Καθημερινά χρειάζεται να προσλαμβάνουμε μία συγκεκριμένη ποσότητα νερού για να παραμένουμε ενυδατωμένοι. Όταν εμείς καταναλώνουμε αλκοόλ, τότε χρειαζόμαστε μεγαλύτερη ποσότητα νερού για να καλύψουμε το κενό που έχει δημιουργηθεί στον οργανισμό.

Δοκίμασε την ιβουπροφαίνη

Η ιβουπροφαίνη είναι μία φαρμακευτική ουσία την οποία θα βρεις στα κοινά παυσίπονα. Είναι προτιμότερο να την πάρεις με γεμάτο στομάχι και να την αφήσεις να δράσει και να σε ανακουφίσει από αυτή τη δυσάρεστη αίσθηση της μέθης.

Δοκίμασε να φας λίγο ζωμό ή σούπα κοτόπουλου για το στομάχι σου

Η σούπες ή ο ζωμός είναι επίσης τροφές πλούσιες σε νερό και θρεπτικά για τον οργανισμό στοιχεία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που κάθε φορά που αρρώσταινες ως παιδί, χρειαζόταν να φας κοτόσουπα. Μία τέτοια σούπα και θα σε ενυδατώσει, αλλά και θα ανακουφίσει το στομάχι σου άμεσα.

Το επόμενο πρωί, φάε ένα καλό πρωινό

Όταν ξυπνάς με hangover το επόμενο πρωί, το τελευταίο πράγμα που μπορείς να σκεφτείς είναι το πρωινό σου. Κι όμως, δεν πρέπει να μείνεις με άδειο στομάχι. Ακόμη και μία φέτα ψωμί με τυρί είναι απαραίτητη για να μπορέσει ο οργανισμός να ξαναβρεί τη χαμένη του ενέργεια.