8 τρόποι να αναγνωρίσεις ένα fake άτομο

8 τρόποι να αναγνωρίσεις ένα fake άτομο

Έχεις νιώσει ποτέ ότι ένα άτομο με το οποίο κάνεις παρέα ή έχεις κάποιες επαφές ή ακόμα βγαίνετε ραντεβού ή κάνετε casual sex, κρύβει πράγματα; Ή απλά δεν ενδιαφέρεται για τις σκέψεις ή τη γνώμη σου; Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να εντοπίζεις ποιοι άνθρωποι είναι fake, πριν επενδύσεις σε αυτούς.

Σέβονται μόνο όσους είναι σε θέσεις εξουσίας

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον σεβασμό, μπορούμε απλά να συμφωνήσουμε ότι τον αξίζουν όλοι. Ανεξαιρέτως. Κι όμως, οι fake άνθρωποι έχουν την τάση να σέβονται μόνο εκείνους που έχουν δύναμη.

Δουλεύουν σκληρά για να χτίσουν σχέσεις

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κάνουν τεράστια προσπάθεια για να διευρύνουν τον κύκλο τους, οι fake άνθρωποι προσπαθούν σκληρά να κερδίσουν την τρυφερότητα και το ενδιαφέρον των άλλων. Η φιλία έρχεται φυσικά σε όσους ενδιαφέρονται πραγματικά. Όμως οι ψεύτικοι άνθρωποι δείχνουν να δημιουργούν σχέσεις με λιγότερο φυσικό και ανεπιτήδευτο τρόπο.

Αναζητούν την προσοχή

Το να ζητάς την προσοχή μπορεί να θεωρηθεί υγιές μέχρι ενός σημείου. Ένα σημάδι ότι κάποιος άνθρωπος δεν είναι αληθινός είναι ότι μονίμως επιζητά την προσοχή. Αντίθετα, ένα αυθεντικό άτομο ξέρει πότε πρέπει να αφήσει το spotlight σε κάποιον άλλο.

Κουτσομπολεύουν

Το να θες να ακούσεις ένα μικρό gossip είναι δελεαστικό, αλλά είναι και μια δραστηριότητα μέσω της οποίας μπορείς να εντοπίσεις ένα μη αυθεντικό άτομο. Οι ειλικρινείς άνθρωποι είναι διατεθιμένοι να μοιραστούν ανοιχτά τη γνώμη τους. Οι ψεύτικοι από την άλλη μάλλον προτιμούν να ψιθυρίζουν.

Υπερηφανεύονται

Είναι ΟΚ να είναι κάποιος περήφανος για όσα έχει πετύχει. Το να υπερηφανεύεται όμως όλη την ώρα είναι ξεκάθαρο σημάδι ότι είναι fake. Οι αυθεντικοί άνθρωποι μένουν ταπεινοί και δεν ενδιαφέρονται να μοιράζονται συνεχώς με τους άλλους τα επιτεύγματά τους.

Μειώνουν τους άλλους για να φαίνονται καλύτεροι

Μόνο όσοι έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση νιώθουν την ανάγκη να κριτικάρουν τους άλλους για να ανεβάσουν τη δική τους εικόνα. Οι ευθείς άνθρωποι θαυμάζουν τους άλλους και τους κάνουν αληθινά κομπλιμέντα. Οι fake από την άλλη, προτιμούν να μειώνουν την αξία των γύρω τους για να φαίνονται καλύτεροι.

Δίνουν υποσχέσεις που δε μπορούν να κρατήσουν

Ένα αυθεντικό άτομο θα έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να κρατήσει τις υποσχέσεις του. Από την άλλη, ένα fake άτομο θα έλεγε και θα έλεγε χωρίς καν να είναι σίγουρο ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε όσα υπόσχεται.

Είναι καλοί μόνο αν έχουν κάποιο συμφέρον

Ένα πολύ αξιόπιστο σημάδι για να εντοπίσεις ένα fake άτομο είναι αν δείχνει καλοσύνη μόνο αν έχει κάποιο συμφέρον. Κάτι, δηλαδή, να περιμένει από όλο αυτό. Οι αυθεντικοί άνθρωποι είναι καλοί ευγενικοί όπως και να έχει.

Αυτά τα tips μοιράστηκε το Lifehack με ένα infographic του. 

Featured image: vogue.com.tr
 
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.