Είμαστε -σχεδόν- όλες θύματα των κουρασμένων ματιών. Μαύροι κύκλοι, πρησμένα βλέφαρα, σακούλες κάτω από τα μάτια, μικρές ρυτίδες. Τα ξενύχτια και οι πολλές ώρες μπροστά από μία οθόνη είναι στο top5 των υπαίτιων μαζί με την ελλειπή φροντίδα και τους κληρονομικούς και γενετικούς παράγοντες.

Παρακάτω θα βρεις μερικούς τρόπους να διορθώσεις το κουρασμένο σου βλέμμα.

Το μοναδικό tip που χρειάζεσαι για το eyeliner αν έχεις καθοδικά μάτια
Byrdie

Eye patches

Τα eye patches μπορούν να βοηθήσουν κατά πολύ στο οίδημα κάτω από τα μάτια. Μπορεί το αποτέλεσμα να μην έχει μεγάλη διάρκεια αλλά αξίζει να το δοκιμάσεις ή και να το βάλεις στη ρουτίνα σου μία φορά την εβδομάδα. Τα περισσότερα καλύπτονται από ένα ισχυρό serum λάμψης και φωτεινότητας που κάνουν την επιδερμίδα της περιοχής πιο λαμπερή και φωτεινή μετά την εφαρμογή.

Εφαρμογή υαλορουνικού οξέος

Η θεραπεία αυτή αφορά το “βαθούλωμα” του κάτω βλεφάρου άρα και την πιο ομοιόμορφη όψη της περιοχής κάτω από τα μάτια. Η θεραπεία περιλαμβάνει ενέσιμα εμφυτεύματα με υαλουρονικό οξύ. Στην πραγματικότητα το εμφύτευμα γεμίζει τα σημεία απώλειας ή ατροφίας του ιστού της περικογχικής περιοχής.

”Η θεραπεία σε έμπειρα χέρια έχει εξαιρετικά ασφαλή και εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η διαδικασία έχει ως εξής: Λίγο χαμηλότερα από την περιοχή των μαύρων κύκλων εφαρμόζουμε μία αναισθητική ένεση ώστε να ελαχιστοποιηθεί η ενόχληση. Με μια ειδική, πάρα πολύ λεπτή, βελόνα έγχυσης εφαρμόζουμε το εμφύτευμα του υαλουρονικού οξέως σε συγκεκριμένες θέσεις, σεβόμενοι απόλυτα τις ιδιαιτερότητες της περιοχής. Μετά την επέμβαση μπορεί να υπάρχει ένα πολύ ήπιο οίδημα στην περιοχή το οποίο υποχωρεί σε 1 με 2 ημέρες” εξηγoύν από το Ortho Rehab Center.

Σταγόνες για τα μάτια

Τα κουρασμένα μάτια δεν αφορούν μόνο την επιδερμίδα γύρω από αυτά αλλά και το κουρασμένο βλέμμα ή τα κόκκινα ερεθισμένα μάτια. Έχε πάντα μαζί σου ένα ενυδατικό κολλύριο για κάθε φορά που θα νιώθεις τα μάτια σου ξηρά. Θα τα ενυδατώσουν, θα τα ξεκουράσουν και το βλέμμα σου θα δείχνει φρέσκο.

Concealer

Tα προϊόντα μακιγιάζ μας δίνουν όλα αυτά τα χρόνια πολλές επιλογές. Ένα concealer στη σωστή απόχρωση κι ένα πορτοκαλί corrector είναι τα βασικά σου όπλα.

Πούδρα λάμψης

Αυτή η πούδρα δίνει στο δέρμα μου μία διακριτική λάμψη και φωτεινότητα. Χρειάζεται μόνο λίγη ποσότητα μετά από το concealer σου και θα κάνει το βλέμμα σου λαμπερό και φωτεινό.

Περισσότερος ύπνος και λιγότερες οθόνες

Το προφανές. Πριν από όλες τις παραπάνω συμβουλές εφάρμοσε τις πιο εύκολες. Μην χάνεις ύπνο και ελάττωσε τις ώρες σου μπροστά σε οθόνες. Θα δεις μεγάλη διαφορά στα μάτια σου και στην περιοχή κάτω από αυτά.

featured photo: popsugar.com