Είναι αυτή η αίσθηση που σου κόβεται η ανάσα, τα πόδια και θες απλά να κάτσεις κάπου. Νομίζεις θα βγει η καρδιά σου από το σώμα σου. Είναι η στιγμή που δεν έχεις άλλο κουράγιο να συνεχίσεις το τρέξιμο, το ποδήλατο, οποιαδήποτε άσκηση κάνεις.

Σκέψου ότι ο πόνος είναι παροδικός. Θα περάσει. Ξέρεις καλά πως εάν δεν είσαι άνετα για τα λίγα λεπτά που -ας πούμε- σηκώνεις βάρη μετά θα νιώσεις αμέσως καλά, πιο δυνατή και πιο κεφάτη που έκανες κάτι καλό για το σώμα σου. Τα λεπτά που ζορίζεις λίγο παραπάνω τον εαυτό σου είναι τα λεπτά που βοηθάς το σώμα σου λίγο παραπάνω ν’ αλλάξει. Καταβάθος το ξέρεις ότι η κούραση που νιώθεις είναι μερικές καλές ανάσες και όλα θα επανέλθουν. Όπως ξέρεις και ποια είναι τα όρια σου, οπότε μη το παρακάνεις.

002

Σκέψου μια επιβράβευση για μετά. Το διάστημα που έκανα προπονήσεις kick boxing, υπήρχαν μέρες που από την προθέρμανση ακόμα δεν είχα κουράγιο να προχωρήσω. Σκεφτόμουν ότι μετά θα με κεράσω ένα λαχταριστό παγωτό ή ένα σουβλάκι με μπόλικο τζατζίκι. Η αλήθεια είναι πως από μέσα μου ήξερα ότι μετά το ντους οι ενδορφίνες θα είχαν κάνει τη δουλειά τους και εγώ έτσι κεφάτη που θα ήμουν θα ήθελα να φάω σαλάτα ή ένα φρούτο και δεν θα με ένοιαζε κανένα σουβλάκι. Όσο κι αν το ήξερα, η ιδέα ότι θα έχω την ευκαιρία να μου κάνω ένα δώρο μετά την προπόνηση λειτουργούσε. Μπορείς να το δοκιμάσεις με ψώνια, βόλτα, μασάζ.

Διάλεξε μια ωραία playlist. Ένα βήμα παραπέρα είναι να κάνεις μια λίστα για κάθε διαφορετική ενασχόληση σου. Δεν ακούς την ίδια μουσική όταν κάνεις γιόγκα στο σπίτι με την μουσική που ακούς την ώρα που τρέχεις στον διάδρομο. Φτιάξε λίστες με μουσική και τραγούδια που σου φτιάχνουν το κέφι ή σε χαλαρώνουν και ανανέωσε τις συχνά για να μην βαριέσαι.

IMG_0698

Σκέψου ότι δεν κάνεις τίποτα παραπάνω ή περίπλοκο απ ότι κάνουν οι άλλοι. Και αφού μπορούν να το κάνουν, τότε μπορείς και εσύ. Με άλλα λόγια αυτό λέγεται εγωισμός και σε βοηθάει όταν χρειάζεσαι ένα push για μερικά push ups ακόμα. Σκέψου την αυτοπεποίθηση που θα κερδίσεις όταν ολοκληρώσεις την άσκηση σου.

Φαντάσου τον εαυτό σου όπως τον θες. Ιδρωμένο, αθλητικό, γυμνασμένο. Κάνε εικόνα το μετά με σένα μέσα. Σκέψου στιγμές που θα φοράς το μπλουζάκι που αφήνει όλη την πλάτη έξω και θα νιώθεις όμορφα. Ή την ώρα που θα γυρίζεις από την παραλία, θα τρως παγωτό και δεν θα έχεις καμία ενοχή. Εσύ την δουλειά σου την έκανες όλο το χειμώνα.

Προσπάθησε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Είναι από τους πιο έξυπνους τρόπους να κερδίσεις λίγη έξτρα δύναμη να συνεχίσεις. Κρίνε το όριο σου και δοκίμασε εάν μπορείς για λίγο ακόμα. Έχουν κερδηθεί ολόκληρες προπονήσεις μ αυτόν τον τρόπο.

0011