Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εμφανίζουν μεταβολές στη διάθεση και της ενέργεια τους κατά τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου. Είναι κακόκεφοι το πρωί αλλά ζωηρεύουν λίγο αργότερα μέσα στη μέρα. Η διάθεση μας μεταβάλλεται, όταν νιώθουμε το μυαλό μας κουρασμένο και όχι τόσο το σώμα.

career-savoirville

Παρακάτω ακολουθούν μικροί τρόποι να βρίσκεις πάντα το χαμόγελο σου, ακόμα και αν όλα γύρω σου, σε θέλουν με νεύρα κρόσσια. 

Ο καφές

Άφησε τα βήματα σου να σε οδηγήσουν στην καφετιέρα και σε ένα αρωματικό φλιτζάνι καφέ. Σε περίπτωση που δεν είσαι λάτρης του καφέ, μπορείς να φας ένα μήλο,  λίγη μαύρη σοκολάτα ή να πιεις ένα φλιτζάνι τσάι.  

Βάλε Μουσική

Η ευχάριστη μουσική στο χώρο θα σε κάνει να αισθανθείς ήρεμος και θα γεμίσει τις μπαταρίες σου και το μυαλό σου με όμορφες σκέψεις! Έρευνες έχουν δείξει πως  η μουσική αυξάνει τα επίπεδα της ντοπαμίνης, μια χημικής ουσίας του εγκεφάλου που ενισχύει την προσοχή και τη συγκέντρωση του ανθρώπου. Επίσης  ο ρυθμός  ”τακτοποιεί”  το σκόρπιο μυαλό. 

Η άσκηση

Η επαφή με τη φύση χαλαρώνει και αποφορτίζει την ένταση.  Η γυμναστική είναι τρόπος ζωής που πρώτα και κύρια μας βοηθά να είμαστε υγιείς, γεμάτοι σωματική και πνευματική ευεξία και τελικά με τονωμένη αυτοπεποίθηση. Σίγουρα οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι εξαντλητικοί και δεν έχεις όρεξη για γυμναστήριο, μπορείς όμως να πας στη δουλειά σου με το ποδήλατο,  να αφήσεις το αυτοκίνητο στα μισά της διαδρομής και να πας με τα πόδια. Η έστω κάνε μια βόλτα το τετράγωνο της δουλειάς σου! Η αλλαγή εικόνων θα σε ξεκουράσει και θα σου προσφέρει ηρεμία.

Οι ξηροί καρποί

Όλοι οι ξηροί καρποί περιέχουν πολύτιμα ω-3 λιπαρά οξέα, αλλά και ιχνοστοιχεία, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και βιταμίνες. Είναι προτιμότερο να κάνεις ένα διάλειμμα και να ΄΄ξυπνήσεις΄΄ έτσι το μυαλό σου απ’ το να πέσεις στην παγίδα του πρόχειρου που θα περιέχει πολλές θερμίδες και ελάχιστη ως καθόλου θρεπτική αξία. 

Τα επόμενα σχέδια σου 

Σκέψου για λίγα λεπτά το ελεύθερο απόγευμα που σε περιμένει. Ευκαιρία να οργανώσεις αυτό το «party φαγητού».  ΟΛΑ περνάνε από το στομάχι. Έρωτες, φιλίες, οικογένεια. Μαζευτείτε λοιπόν σε ένα σπίτι, αναλάβετε να φέρετε τα απαραίτητα υλικά και πειραματιστείτε με τις μαγειρικές σας ικανότητες.

Το φυσικό φως

Διάλεξε χώρους με άπλετο φυσικό φως και όπου ατό δεν είναι εφικτό επέλεξε  έντονα χρώματα να διακοσμήσεις τους τοίχους , πρόσθεσε μικρά ή μεγάλα κάδρα, ένα πολύχρωμο ρολόι τοίχου δε θα σε αγχώνει τόσο, ενίσχυσε το γραφείο σου με μικρά χαριτωμένα διακοσμητικά και φυσικά μη παραβλέψεις  φυτά εσωτερικού χώρου -η ύπαρξη τους συνδέεται  με αυξημένη παραγωγικότητα- βοηθούν στη συγκέντρωση και ενισχύουν τη μνήμη.