Η Κυριακή για τους περισσότερους από εμάς είναι ημέρα χαλάρωσης και ξεκούρασης. Ο καθένας έχει δημιουργήσει μια κυριακάτικη ρουτίνα που ταιριάζει σε αυτόν. Καφές ή φαγητό με φίλους, μονοήμερες εκδρομές στην φύση, ημέρα αφιερωμένη στην οικογένεια;

Με όποιον τρόπο και να έχεις επιλέξει να περνάς την Κυριακή σου το concept παραμένει ίδιο. Η Κυριακή είναι η μέρα που αποσυμφοριζόμαστε από την ένταση της εβδομάδας που πέρασε και γεμίζουμε τις μπαταρίες μας για την αρχή της επόμενης.

Πολλοί από εμάς, παρόλο που δεσμευόμαστε πως το Σαββατοκύριακο θα ξεκουραστούμε, συνήθως μπλέκουμε με δουλειές εντός ή εκτός σπιτιού. Έτσι καταλήγουμε την Κυριακή το βράδυ να είμαστε εξουθενωμένοι. Για τον λόγο αυτό, η τέχνη του Sunday-ing πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και να μην αφήνεται στην τύχη. Σίγουρα, όλοι μας έχουμε υποχρεώσεις αλλά πρέπει ταυτόχρονα να θέτουμε τα όρια μας για να περιφρουρείται η χαλάρωσή μας και η ψυχική ηρεμία μας.

Οι Ισπανοί έχουν μια συγκεκριμένη λέξη για το Sunday-ing, το domingueando, το οποίο καταγράφει όλα τα τελετουργικά που σχετίζονται με την αγαπημένη μας ημέρα της εβδομάδας.

Ας δούμε κάποια από τα βασικά σημεία της τέχνης του Sunday-ing

Αξιοποίησε τον χρόνο σου

Ακόμα και εάν έχεις ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα για την Κυριακή σου προσπάθησε να βρεις από 20 λεπτά το λιγότερο ως 2 ώρες για να κάνεις κάτι που πραγματικά σε ξεκουράζει. Εδώ να πούμε πως εάν το δίλλημα είναι 20 λεπτά στον καναπέ μπροστά στην τηλεόραση ή σε μια χαλαρή βόλτα, ένα χαλαρωτικό μπάνιο, διάβασμα του αγαπημένου σου βιβλίου, καλύτερα να μην υποκύψεις στον καναπέ. Προτίμησε κάποια δραστηριότητα που θα είναι ξεκούραστη αλλά ταυτόχρονα και αναζωογονητική.

Αμοιβαίο πρόγραμμα

Εάν έχεις σχέση ή παιδιά, ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσεις το domingueando είναι να κάνετε κάτι μαζί.  Ο χρόνος που αφιερώνουμε στους γύρω μας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είναι ελάχιστος. Η Κυριακή είναι η κατάλληλη ημέρα για επανασύνδεση με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Εάν ζεις μόνος σου, κάνε κοινά σχέδια με έναν φίλο, όπως για παράδειγμα να πάτε την ίδια ώρα γυμναστήριο.

Συνήθεια

Τώρα που είδες τα βασικά σημεία για να αποκτήσει νόημα η Κυριακή σου δεν μένει παρά μόνο να το κάνεις συνήθειά σου. Έχε από τα μέσα της εβδομάδας ένα πλάνο για την Κυριακή σου. Φρόντισε να μην έχεις αφήσει πιεστικές εκκρεμότητες για αυτήν την μέρα. Και προσπάθησε να την απολαύσεις στο έπακρο.

featured photo: Twenty20 Stock Gallery @Elisall