Όταν έχεις σκύλο, δεν περνούν όλες οι ημέρες με αγκαλιές και χάδια στις πολυθρόνες, ούτε με παντοτινές ξάπλες στο καλάθι ή στο σπιτάκι του κήπου. Είναι και κάποιες που γρατσουνάει την πόρτα για να τον πας ΒΟΛΤΑ (με παρατεταμένα “βήτα” και “όμικρον”) ή που η φατσούλα του δείχνει πως δεν έχει τη διάθεση άλλων ημερών, ο,τι δηλαδή συμβαίνει και με τη δική σου ψυχολογία όταν ο καιρός δεν είναι για έξοδο ή ο χρόνος λιγοστός γι αυτή.

Υπάρχουν ωστόσο, μερικές δραστηριότητες για να περάσετε καλά και οι δύο μένοντας μέσα:

Παιχνίδι με λιχουδιές

Χρειάζεσαι λιχουδιές (ποσότητα που μπορεί να λάβει ημερησίως) και κρυψώνες μέσα στο σπίτι ή το δωμάτιο για να τοποθετήσεις εκεί το κίνητρό του για να γίνει και πάλι δραστήριος. Φρόντισε να είναι εμφανείς κάποιες από αυτές ή να σε βλεπει την ώρα που τις κρύβεις, ανάλογα το μέγεθος και τη μυρωδιά της λιχουδιάς.

Σε αυτά, πρόσθεσε το παιχνίδι με τις λιχουδιές στις χούφτες σου, όπου κάθε φορά που θα μαντεύει σε ποιο χέρι την έχεις, θα του δείχνεις πόσο τυχερός είναι 😉 Το συγκεκριμένο παιχνίδι μπορείς να το αντικαταστήσεις με λιχουδιές κρυμμένες σε τρία κυπελάκια αναποδογυρισμένα.

Κρυφτό

Αν έχει μάθει να υπακούει στην εντολή “μείνε”, παίξτε το πρώτο σας κρυφτό μέσα στο σπίτι, πίσω από πόρτες, έπιπλα και σκοτεινά δωμάτια. Σε περίπτωση που δεν έχει μάθει να μένει στάσιμος, θα έχει λίγη περισσότερη δράση για εσένα, αφού θα πρέπει να είσαι πιο γρήγορος για να κρυφτείς χωρίς να σε δει. Στα συν πρόσθεσε ότι καθώς θα αφήνεις τη κρυψώνα σου ή εκείνο θα έχει έρθει αργότερα από τον αναμενόμενο χρόνο, συχνά θα τρομάζετε πέφτοντας ο ένας πάνω στον άλλο #truestory

Κόλπα

Ένας τρόπος να εκπαιδευτεί ένας σκύλος, είναι μέσα από τη διαδικασία εκμάθησης κάποιου κόλπου. Μπορείς να τον μάθεις τα πιο απλά, όπως την εντολή “πήδα” ή συνεχόμενες περιστροφές χωρίς να πέσει, να ξαπλώνει όταν του το λες ή απλώς να κάθεται. Αυτό γίνεται ευκολότερο αρχικά, κρατώντας μία λιχουδιά και χρησιμοποιώντας τον ίδιο τόνο στη φωνή σου.

Diy φωλιά

Μπορείς να φτιάξεις μία φωλίτσα για εκείνο με το πάπλωμα, τη κουβέρτα ή μία φλις. Εκεί θα είναι το καταφύγιο με όλα τα παιχνίδια και τα κόκαλά του, ενώ εσύ μπορείς να κάνεις το ίδιο δίπλα του, διαβάζοντας ένα καλό βιβλίο.