Μπορεί να δηλώνεις βετεράνος στο αδυνάτισμα. Είσαι όμως, σίγουρος/η ότι τα έχεις δοκιμάσει όλα; Ρίξε μια ματιά σε εναλλακτικές πρακτικές για να δεις αν έχεις κάνει όλα τα πιθανά πειράματα:

  • Άλλαξε τη σειρά των γευμάτων. Εγκλωβισμένοι στις γνωστές αρχές για καλό πρωινό και μεσημεριανό και μικρότερο βραδινό, συχνά δεν καταφέρνουμε να βρούμε τη φόρμουλα που θα μας βολέψει, με αποτέλεσμα να κάνουμε αυτοσχεδιασμούς που αποτυγχάνουν. Δοκίμασε να ακούσεις το σώμα και να φας πχ. το ελαφρύ γεύμα το μεσημέρι και το κυρίως το βράδυ.
  • Άλλαξε το μέγεθος του πιάτου σου. Οι έρευνες δείχνουν πως τα μικρά πιάτα εξασφαλίζουν και μικρότερη ποσότητα φαγητού. Αν όμως, μας απενοχοποιούν και τα γεμίζουμε δύο και τρεις φορές, δεν είναι πολύ καλή ιδέα. Πειραματίσου και δες τι ταιριάζει στην ψυχοσύνθεσή σου.
  • Οι χαμηλές θερμοκρασίες αυξάνουν τις καύσεις οπότε κλείσε το καλοριφέρ και θα δεις διαφορά. Από την άλλη αν είσαι από αυτούς που πεινάνε περισσότερο με το κρύο, τότε βάλε τη θέρμανση και κάνε υπομονή.
  • Κάνε εξετάσεις αίματος και αν χρειάζεται πάρε κάποιο συμπλήρωμα. Οι νέες συστάσεις εξάλλου, προτείνουν μια πολυβιταμίνη καθημερινά. Συχνά οι λιγούρες μας οφείλονται σε ανεπάρκεια κάποιας βιταμίνης ή κάποιου ιχνοστοιχείου. Ειδικά ο σίδηρος που μεταφέρει το οξυγόνο στους μυς, σχετίζεται πολύ με τον μεταβολισμό, συνεπώς καλό είναι να τον έχεις κρατήσει σε καλά επίπεδα
  • Κοιμήσου! Η έλλειψη ύπνου προκαλεί αποθήκευση λίπους στην κοιλιά, λόγω της παραγωγής κορτιζόλης. Για να το αποφύγεις χρειάζεσαι σίγουρα 8 ώρες ύπνου (και μάλιστα ποιοτικού ύπνου). Η αϋπνία ακόμη, σχετίζεται και με έντονη πείνα οπότε το κρεβάτι σου είναι μονόδρομος!
  • Μάθε να λες όχι! Αν υπάρχουν υποχρεώσεις που σε πνίγουν καλό είναι να τις αποφύγεις. Ο ελλιπής χρόνος είναι η πρώτη δικαιολογία για να μην πας γυμναστήριο ή να φας fast food
  • Ξεκίνα διαλογισμό ή/και γιόγκα. Το στρες είναι πολύ πιθανό να επιβαρύνει τις καύσεις σου και να μη σου επιτρέπει να κρατήσεις το πρόγραμμα της διατροφής σου. Αν δεν σου ταιριάζουν αυτές οι πνευματικές αναζητήσεις, μπορείς να φροντίζεις να κρατάς το χώρο σου το δυνατόν πιο τακτοποιημένο και με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να χαλαρώνεις πιο εύκολα.

Μην ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει μία λύση για όλους. Δοκιμάζουμε τα πιο πιθανά και τα πιο απίθανα, κάνουμε την προσευχή μας και ελπίζουμε να αδυνατίσουμε…

www.facebook.com/grafeiodiatrofis | www.instagram.com/kliodim