Το πανέξυπνο trick για τον κουρκουμά που θα σου σώσει τη ζωή

Το πανέξυπνο trick για τον κουρκουμά που θα σου σώσει τη ζωή

Αγαπάμε τον κουρκουμά και δεν μπορούμε να το κρύψουμε. Είναι μία από τις πιο αντιφλεγμονώδεις τροφές που υπάρχουν. Έχει ένα υπέροχο κίτρινο χρώμα, εντελώς Instagrammable.

Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα: ο λεκές που αφήνει

Αν αγαπάς κι εσύ τον κουρκουμά όπως κι εμείς, σίγουρα είχες κάποια τραυματική εμπειρία λεκέ στο ιστορικό σου. Για μένα ήταν ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζα για χρόνια. Μέχρι που κατάλαβα ότι όσο υγρό πιάτων κι αν βάλω, ο λεκές δεν θα υποχωρούσε με τίποτα. 

Ανακάλυψα τη λύση από σύμπτωση. Αφού είχα δοκιμάσει ό,τι είχα βρει στο Google, δεν περίμενα ποτέ ότι η λύση στο πρόβλημά μου θα ήταν τόσο απλή. Ο ήλιος. 

Κι όμως. Όταν κάποια στιγμή έβγαλα έξω στον ήλιο τους πάγκους κοπής για να στεγνώσουν, δεν πίστευα στα μάτια μου. 

Τι έχει να πει γι’ αυτό η επιστήμη; Το θαύμα είναι σχετικά απλό

Το βασικό συστατικό στον κουρκουμά, η κουρκουμίνη, διαλύεται αρκετά γρήγορα όταν εκτίθεται στον ήλιο. Το trick αυτό πιάνει στα πάντα. Στα ρούχα, στις πετσέτες, ακόμα και στις επιφάνειες. Μία φίλη μου έβγαλε ολόκληρο το τραπέζι της κουζίνας στο μπαλκόνι. 

Το κόλπο αυτό μας υπενθυμίζει ότι ο κουρκουμάς θα πρέπει να φυλάσσεται σε σκιερό και στεγνό μέρος. Ίσως σε κάποιο κλειστό ντουλάπι, μακριά από τον ήλιο. Η κουρκουμίνη, η οποία προκαλεί του λεκέδες, είναι το συστατικό που προσφέρει όλα τα θετικά στην υγεία μας. Έτσι, αν ο κουρκουμάς έρθει σε επαφή με τις αχτίνες του ήλιου, χάνει κάθε θρεπτικό στοιχείο. 


Πηγή: mindbodygreen.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου Featured image: Bloglovin
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.