Το trick για να καλύψεις τους πόρους στο δέρμα σου χωρίς primer

Το trick για να καλύψεις τους πόρους στο δέρμα σου χωρίς primer

Ας το παραδεχτούμε: σχεδόν καμία από εμάς δεν είναι ικανοποιημένη από τον τύπο της επιδερμίδας της. Το πρόβλημα μπορεί να είναι η υπερβολική λιπαρότητα, η έντονη ξηρότητα, ή ακόμα και η μεγάλη ευαισθησία.

Με μια γρήγορη ματιά φαίνεται ότι λίγες γυναίκες παραδέχονται ότι έχουν ένα απόλυτα «συνεργάσιμο» δέρμα. Ασχέτως πάντως από τα παραπάνω, ένα πολύ συνηθισμένο «ψεγάδι» που θεωρούμε ότι καταστρέφει όλη την εικόνα του μακιγιάζ μας είναι οι διεσταλμένοι πόροι.

Πώς μπορούμε αλήθεια να τους καμουφλάρουμε;

Τέτοιου είδους προβληματισμούς έχουν κατά κύριο λόγο οι γυναίκες με λιπαρές αλλά και οι μεικτές επιδερμίδες, στα σημεία της επιπλέον λιπαρότητας (στη ζώνη Τ, δηλαδή πηγούνι, μύτη & μέτωπο).

Είναι λογικό αν το σκεφτούμε: οι σμηγματογόνοι πόροι είναι αυτοί που προάγουν τη λιπαρότητα μέσω της παραγωγής σμήγματος. Επομένως όσο πιο έντονη είναι η παρουσία τους σ’ ένα πρόσωπο, τόσο πιο λιπαρό θα είναι το δέρμα αυτό.

Δυστυχώς, η ύπαρξη ή μη πόρων σε διάφορες περιοχές του προσώπου μας είναι γενετικά καθορισμένο και δεν υπάρχει καμία θαυματουργή θεραπεία που να τους εξαφανίζει. Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια.

Υπάρχει ένα τρικ, πέρα από τη χρήση ενός αντίστοιχου primer, που μπορεί να καμουφλάρει την εμφάνισή τους. Κάτι τέτοιο αυτόματα μας προσφέρει και μια αξιοσημείωτη παράταση στη διάρκεια του μακιγιάζ μας. Όχι και άσχημα!

Σύμφωνα με τον διεθνούς φήμης celebrity make-up artist Wayne Goss, η λύση βρίσκεται στη χρήση πούδρας πριν από την εφαρμογή του foundation. Ναι, ναι καλά ακούσαττε. Σύμφωνα με τον Goss, με τη βοήθεια ενός φουντωτού αλλά σχετικά επίπεδου πινέλου, παίρνουμε μια μικρή ποσότητα διάφανης πούδρας σε ελεύθερη μορφή και την ταμπονάρουμε απαλά πάνω στα σημεία εκείνα που οι πόροι μας είναι πιο έντονοι. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κάποιο σφουγγαράκι για το σκοπό αυτό, προσέχοντας όμως ιδιαίτερα την ποσότητα πούδρας που θα μαζέψει.

Στη συνέχεια τοποθετούμε τη βάση μας κανονικά, όπως θα κάναμε σε κάθε περίπτωση. Η μόνη διαφορά είναι ότι η εφαρμογή πρέπει να γίνει απαραίτητα με τη βοήθεια σφουγγαριού μακιγιάζ (beauty sponge). Είναι απαραίτητο οι κινήσεις μας να είναι ταμποναριστές και να μη μετακινηθεί το λεπτό στρώμα πούδρας που βρίσκεται από κάτω. Χρειάζεται αρκετή υπομονή αλλά το αποτέλεσμα θα μας ανταμείψει, καθώς η πούδρα κατορθώνει να «θολώσει» την εμφάνιση των πόρων, με πολλαπλά οφέλη. Πετυχαίνουμε αφενός ένα πιο λείο καμβά για το υπόλοιπο μακιγιάζ και αφετέρου μεγαλύτερη διάρκεια στο μακιγιάζ μας.

Θα δοκίμαζες κάτι τέτοιο στο μακιγιάζ σου; Όσοι πάντως είχαν την περιέργεια δηλώνουν ενθουσιασμένοι από το αποτέλεσμα.


featured image: unsplash
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.