Οι νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Ψυχογιός μπορούν να ευχαριστήσουν αναγνώστες που αγαπούν τα βιβλία με ιστορικά στοιχεία, εκείνους που απολαμβάνουν τα βιβλία που θα τους εμπνεύσουν για νέες περιπέτειες στην κουζίνα τους αλλά εκείνους που θέλουν να κάτσουν δίπλα στο τζάκι με ένα ποτήρι κρασί και να διαβάσουν μια ιστορία με κλασικά στοιχεία του ρομαντισμού.

Για τους αναγνώστες που αγαπούν την ιστορία

9786180122916

Η Κωνσταντινούπολη ήταν ανέκαθεν ένας τόπος όπου οι ιστορίες συγκρούονται με την Ιστορία, όπου το αφήγημα είναι τόσο δυνατό όσο το καθαρό ιστορικό γεγονός. Από το Κοράνιο μέχρι τον Σαίξπηρ, η πόλη με τα τρία ονόματα –Βυζάντιο, Κωνσταντινούπολη, Ιστανμπούλ–, αντηχεί ως ιδέα και ως τόπος και ξεπερνά τα σύνορά της, πραγματικά και φανταστικά. Η πύλη ανάμεσα στην Ανατολή και στη Δύση, τον Βορρά και τον Νότο, έχει λειτουργήσει ως πρωτεύουσα της Ύστερης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, της Βυζαντινής, της Λατινικής και της Οθωμανικής. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα της ύπαρξής της το κοσμοπολίτικο αυτό μέρος ήταν γνωστό απλώς ως Η Πολιτεία, αλλά, όπως αποκαλύπτει η Μπέτανι Χιουζ, δεν αποτελεί μόνο μια πολιτεία αλλά μια παγκόσμια ιστορία.

Στο επικό αυτό βιβλίο, η Χιουζ μάς οδηγεί σ’ ένα μαγευτικό ιστορικό ταξίδι από τη νεολιθική εποχή στο παρόν, μέσω των πολλών ενσαρκώσεων μιας από τις μεγαλύτερες πόλεις, εξερευνώντας τρόπους με τους οποίους η επιρροή της διαμόρφωσε τον ευρύτερο κόσμο. Η Χιουζ μελετά αυτό που απαιτείται για να γίνει μια πολιτεία και αφηγείται την ιστορία όχι μόνο αυτοκρατόρων, βεζίρηδων, χαλίφηδων και σουλτάνων, αλλά των φτωχών και όσων δεν έχουν φωνή, γυναικών και αντρών των οποίων οι προσδοκίες και τα όνειρα επανεφηύραν την Κωνσταντινούπολη.

Βασισμένο σε λεπτομερή έρευνα και στοιχεία που συλλέχθηκαν επί μια δεκαετία καθώς και νέα αρχαιολογικά ευρήματα, πρόκειται για ένα συναρπαστικό πορτρέτο μιας σπουδαίας πόλης.

Για τους αναγνώστες που αγαπούν τη μαγειρική

%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%b5%cf%82

ΠΙΤΕΣ ΑΠΟ ΧΕΡΙ – ΚΩΣΤΗΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ

Ο Κωστής Κωστάκης μεγάλωσε στη Κρήτη μαθαίνοντας από τη γιαγιά του πως να αναγνωρίζει τα σωστά υλικά για την κάθε συνταγή. ”∆ίπλα στη γιαγιά έµαθα όλα τα χόρτα του κήπου και του αγρού –έµαθα να ξεχωρίζω αυτό τον µοναδικό πλούτο της Κρήτης– και να τα χρησιµοποιώ στη µαγειρική. Απλά υλικά, και λίγα κάθε φορά, µε έναν µαγικό τρόπο δημιουργούν µια υπέροχη συνταγή. Μικρός κοίταζα τη γιαγιά να ανοίγει φύλλο και απλώς µαγευόµουν από το τι µπορούσε να κάνει µε αλεύρι και λίγο νερό.”

Το βιβλίο περιέχει συνταγές που μπορεί να κάνει κανείς στο ταψί ή στο τηγάνι, από διάφορες περιοχές τις Ελλάδας. Ο στόχος του συγγραφέα πιστεύουμε ότι είναι να μάθουμε πάλι να φτιάχνουμε χειροποίητες πίτες και να δείχνουμε στους αγαπημένους μας το νοιάξιμο μας όπως έκαναν οι θείες, οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας.

Για τους αναγνώστες που αγαπούν τα μυθιστορήματα με κλασικό χαρακτήρα

9786180121520

ΤΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ ΜΙΑΣ ΜΕΡΑΣ – ΚΑΖΟΥΟ ΙΣΙΓΚΟΥΡΟ

Εντέλει, τι έχουμε να κερδίσουμε αναλογιζόμενοι συνεχώς το παρελθόν, κατηγορώντας τον εαυτό μας για το γεγονός πως η ζωή μας δεν εξελίχθηκε όπως θα θέλαμε; 

Ο Καζούο Ισιγκούρο ζωγραφίζει με την πένα του το συγκινητικό πορτρέτο του Στίβενς, του τέλειου μπάτλερ, και του κόσμου του, που ξεθωριάζει στον απόηχο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Στίβενς, ύστερα από δεκαετίες υπηρεσίας στο Ντάρλινγκτον Χολ, μόνος του μια μέρα στην αγγλική ύπαιθρο, ξεκινά ένα ταξίδι στο παρελθόν σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τον εαυτό του ότι έχει υπηρετήσει την ανθρωπότητα προσφέροντας τις υπηρεσίες του στον «μεγάλου ηθικού αναστήματος τζέντλεμαν» Λόρδο Ντάρλινγκτον. Όμως, στη μνήμη του παραμονεύουν αμφιβολίες για την αληθινή φύση της «μεγαλοσύνης» του Λόρδου Ντάρλινγκτον, και ακόμα μεγαλύτερες αμφιβολίες για τη φύση της δικής του ζωής.

Ένα σύγχρονο κλασικό μυθιστόρημα, μια όμορφη αναπόληση της ζωής ανάμεσα σε δύο πολέμους σε μια αγγλική έπαυλη, μια καθηλωτική επίκληση σε χαμένα όνειρα και χαμένους έρωτες.

Τρεις τυχεροί αναγνώστες μπορούν να κερδίσουν από ένα αντίτυπο κάθε βιβλίου, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 1/12 στις 3 το μεσημέρι.

[contact-form-7 id=”731″ title=”Contact form 1″]