Νεο-σόουλ και τζαζ, χιπ χοπ και ελέκτρο ποπ με εξωτικές πινελιές- κάνουν τις δικές τους προτάσεις για τον ήχο του σήμερα. Ακολουθούν τρία νέα άλμπουμ που αξίζουν την προσοχή σου.

Solange – When I Get Home

Η εποχή που η Solange συστηνόταν στο κοινό σαν η μικρή αδελφή της Beyonce έχει σβήσει στο παρελθόν. Έχουμε περάσει στις μέρες που κάθε εμφάνιση της Solange έχει την προσοχή μας. Καινούργιο άλμπουμ, ένας καινούργιος της κόσμος. Αυτή τη φορά, πρόκειται για την επιστροφή στα μέρη της. Στο μεταξύ, η Solange έχει μετακομίσει στη Νέα Ορλεάνη, όπου ζει μόνιμα πια. Ανακαλύπτει τις ρίζες των προγόνων της και επισκέπτεται το Χιούστον του Τέξας, όπου μεγάλωσε. Αντλεί υλικό για έμπνευση.

Το When I Get Home, το άλμπουμ της τώρα, αποκαλύπτει επιστροφή και ξεκίνημα για άλλα, μαζί. Κάπου εκεί, στις μουσικές του, συναντιώνται ψυχεδελική soul, jazz και hip hop ενώ η ίδια αναφέρει στις επιρροές της τον Sun Ra, τον Steve Reich και την Alice Coltrane.

Οι ευφάνταστες μινιατούρες της Solange -τα τραγούδια του άλμπουμ της- πότε σαν μικρά σχέδια, πότε σαν δοκιμές ή «σκίτσα» ζωγραφίζουν το νέο της ήχο. Οι συμμετοχές επίσης είναι πολλές και από την αφρόκρεμα της σκηνής του hip hop και της soul- από Pharrell Williams ως Sampha, από Tyler The Creator ως Τhe Dream μεταξύ άλλων.

Και η Solange -στην επικαιρότητα πάλι- εξακολουθεί να μοιράζει εξώφυλλα και καλλιτεχνικές εικόνες, σαν style icon σε νέα έκδοση. Κανένα ματαιόδοξο βλέμμα στον φακό. Η εικόνα ακολουθεί τη φωνή που συγχρονίζεται με την πρωτοπορία, τον ακτιβισμό, την ανεξαρτησία. Με ένα άλμπουμ τώρα (το When I Get Home) – την δική της πρόταση.

Διάβασε τη συνέχεια εδώ.