Όταν ακούς τη λέξη φυτολόγιο, τι σκέφτεσαι; Λογικά το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι τα παιδικά σου χρόνια, και συγκεκριμένα τα σχολικά όπου το να έχεις το καλύτερο φυτολόγιο ήταν κάτι σαν άθλημα. Αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι ότι πια το φυτολόγιο έχει επιστρέψεις στις ζωές μας αλλά με άλλη μορφή, ως διακοσμητικό στοιχείο.

Τα αποξηραμένα λουλούδια ως διακοσμητικά τοίχου έχουν αρχίσει να εμφανίζονται όλο και περισσότερο στο Instagram, δημιουργώντας μια φυσική και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Εάν θέλεις και εσύ να ακολουθήσεις αυτό το trend διακόσμησης, τότε δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

Μάζεψε τα λουλούδια σου

Έχεις την επιλογή να δημιουργήσεις έναν προσωρινό τοίχο λουλουδιών με φρέσκα λουλούδια που θα αποχωριστείς μόλις μαραθούν ή ένα πιο μόνιμο αποτέλεσμα. Για τη δεύτερη επιλογή θα χρειαστεί να αποξηράνεις τα λουλούδια σου, με κάποιο από τα ειδικά σπρέι που υπάρχουν για αυτόν τον σκοπό. Η ποσότητα των λουλουδιών που χρειάζεσαι εξαρτάται από τον χώρο που θέλεις να καλύψεις, αλλά υπολόγισε περίπου ένα λουλούδι κάθε 6 με 7 εκατοστά.

Αποφάσισε ποια θες να είναι η τελική τους διάταξη

Μην σκέφτεσαι υπερβολικά το πού θα τοποθετήσεις το κάθε λουλούδι αφού ο σκοπός αυτού του DIY project είναι κυρίως η διασκέδαση. Προσπάθησε απλά να χωρίσεις ομοιόμορφα τα λουλούδια και φρόντισε να συνδυάσεις τις υφές και τα χρώματα για να δημιουργήσεις μια πιο ομοιόμορφη εμφάνιση. Εάν δεν νιώθεις σίγουρη, μπορείς απλώς να δοκιμάσεις τη διάταξη των λουλουδιών σε ένα λευκό χαρτόνι ή στο πάτωμα για αρχή.

Κόλλα τα λουλούδια σου

Χρησιμοποίησε ταινία διπλής όψης, χαρτοταινία ή washi tapes (θα τις βρεις σε όλα τα καταστήματα με είδη χειροτεχνίας) για να κολλήσεις τα λουλούδια ώστε να αποφύγεις το να κάνεις κάποια ζημιά στον τοίχο ή να φθαρεί το χρώμα του.

featured photo: stylist.co.uk