Η Σοφία Ρώτα και η Μυρσίνη Χατζησάββα είναι travel buddies, γνωστές και ως Travelersm, μα πάνω από όλα είναι φίλες. Η Σοφία είναι δικηγόρος με καταγωγή από τη Νάξο και η Μυρσίνη ιδιωτική υπάλληλος με καταγωγή από τη Μυτιλήνη.

Αυτό που τις ένωσε είναι το κοινό χόμπι για τα ταξίδια και έτσι αποφάσισαν να κάνουν ένα blog  και να αποτυπώνουν τα ταξίδια που κάνουν μαζί.

Τι είναι για εσάς το ταξίδι;

Για εμάς το ταξίδι σημαίνει εμπειρία. Λατρεύουμε να βλέπουμε νέους τόπους, καλούς ή όχι, να γνωρίζουμε άλλους ανθρώπους, πολιτισμούς, να γευόμαστε κάθε παραδοσιακή λιχουδιά και γενικότερα να είμαστε ταξιδιώτες και όχι τουρίστες! Αν και μερικές φορές είναι ωραίο να είσαι τουρίστας. Το ταξίδι αρχίζει από τη στιγμή της σύλληψης στο μυαλό, πιστεύουμε ότι η προετοιμασία του, δηλαδή η οργάνωσή του είναι το καλύτερο κομμάτι για αυτό και ξεκινάμε νωρίς την προετοιμασία. Αλλά και όταν επιστρέφεις από ένα ταξίδι υπάρχει το μετά του, όταν βγάζεις από το συρτάρι τις αναμνήσεις, για να φωτίσουν και να δώσουν χρώμα στη μουντή και γκρίζα καθημερινότητά σου.

Όποτε ένα ταξίδι για εμάς δεν είναι μόνο οι 5-10 μέρες που θα πας κάπου, μένει για πάντα !

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη & (@travelersm)

Υπάρχει κάποια πόλη, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, που πια να αποκαλείτε ‘’σπίτι’’ σας;

Όπως είπε κάποτε ο Ρωμαίος Πλίνιος «Σπίτι είναι όπου είναι η καρδιά!». Αυτό το μέρος για εμάς είναι στην Ελλάδα και ακούει στο όνομα Σαντορίνη. Ειλικρινά η Σαντορίνη είναι ένα από τα μέρη που δεν βαριόμαστε να πηγαίνουμε ξανά και ξανά. Υπάρχουν χιλιάδες πράγματα να κάνει κάποιος εκεί, δεν είναι μόνο η φημισμένη καλντέρα και το ηφαίστειο που σε συναρπάζει, όπως νομίζουν πολλοί. Η Σαντορίνη έχει μεγάλη ιστορία που αξίζει να τη μάθει ο καθένας.

Εδώ θα σταματήσουμε να μιλάμε για αυτό το νησί, γιατί όντως θα μπορούσαμε να το κάνουμε για ώρες και να λέμε ένα σωρό πράγματα που πρέπει να δει κανείς εκεί. Όσοι ενδιαφέρονται ας τσεκάρουν το blog μας!

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στο να ταξιδεύεις πολύ συχνά;

Δυο θα χαρακτήριζα μεγάλες προκλήσεις σε ένα ταξίδι. Η μια αφορά την πραγματοποίηση του καθώς πολλοί παράγοντες μπορεί να δράσουν ανασταλτικά, όπως να τύχει κάποια δουλειά που δεν μπορεί να αναβληθεί και να πέσει πάνω στις ημερομηνίες του ταξιδιού ή και μια ξαφνική ασθένεια. Η δεύτερη πρόκληση είναι να καταφέρουμε να κάνουμε αυτά που έχουμε στο μυαλό μας. Γιατί στο χαρτί χωράνε μια χαρά, αλλά στην πραγματικότητα ο χρόνος δεν επαρκεί για όλα.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη & (@travelersm)

Ποιο κομμάτι απολαμβάνετε περισσότερο σε ένα ταξίδι;

Από την ώρα που φτάνουμε μέχρι την ώρα που φεύγουμε από έναν προορισμό προσπαθούμε να βιώσουμε και να γευτούμε τον τρόπο ζωής, την ιστορία του, τα φαγητά του και τους ανθρώπους του. Στόχος μας είναι να ζούμε μοναδικές εμπειρίες σε κάθε μέρος!

Ποιο είναι το αγαπημένο σας μέρος σε όλο τον κόσμο και γιατί;

Μιας και ζούμε μακριά η μια από την άλλη, όποτε συναντιόμαστε για να ταξιδέψουμε σε έναν προορισμό αυτομάτως γίνεται αγαπημένος, γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να ειδωθούμε και να ζήσουμε την περιπέτεια του ταξιδιού μαζί!

Τι σας έχουν διδάξει τα ταξίδια και οι εκδρομές σας;

Να μην είμαστε αυστηρά προσκολλημένες στο πρόγραμμα που έχουμε κάνει εκ των προτέρων γιατί αφενός δεν μπορεί να τηρηθεί πιστά αφετέρου η μαγεία του ταξιδιού είναι τα πράγματα που ανακαλύπτεις τυχαία εκείνη τη στιγμή. Άρα δεν στεναχωριόμαστε όταν κάτι δεν πάει όπως το είχαμε προγραμματίσει.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η πρωινή ρουτίνα της παρουσιάστριας Αριάννας Παπαγιάννη έχει καφέ, καφέ και βόλτα με τη Λούφη