Είναι η καλύτερη εποχή για να βάλεις περισσότερα γεύματα με θαλασσινά στη διατροφή σου. Για να γίνουν ακόμα πιο απολαυστικά κάλεσε την παρέα σου για να περάσετε χρόνο μαζί τρώγοντας στο τραπέζι που θα τους κάνεις.

Μερικά tips:

  • Δημιούργησε καλή σχέση με τον ψαρά σου. Αυτή η σχέση είναι σημαντική για να ξέρεις πάντα ότι αγοράζεις την πιο φρέσκια επιλογή.
  • Προμηθεύσου πολλά λεμόνια και μοσχολέμονα. Αφενός ταιριάζουν απόλυτα με τα θαλασσινά και αφετέρου θα βοηθήσουν στο να φύγει η μυρωδιά ψαρίλας από την κουζίνα και τα χέρια σου. Ανακάτεψε τον χυμό τους με λίγο νερό και άλειψε τα χέρια σου. Επιπλέον μπορείς να χρησιμοποιήσεις χαρτί κουζίνας για να περάσεις όλες τις επιφάνειες ώστε να εξαφανιστεί η μυρωδιά
  • Σιγουρέψου ότι έχεις αρκετό λευκό κρασί, ούζο ή τσίπουρο. Αυτά είναι τα τρία καλύτερα ποτά που μπορείς να σερβίρεις στους καλεσμένους σου όταν πρόκειται να φάνε θαλασσινά.

Τι να φτιάξεις

Ξεκίνησε από μερικά ωραία ορεκτικά που ανοίγουν την όρεξη. Για παράδειγμα ένα ταρτάρ σολομού με αβοκάντο που μπορείς να το έχεις έτοιμο στο ψυγείο σου και να το σερβίρεις τελευταία στιγμή είναι ό,τι πρέπει.

Το ταρτάρ σολομού με αβοκάντο που δεν ήξερες ότι μπορείς να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι

Μπορείς επίσης να ετοιμάσεις τόνο με λεμόνι και μυρωδικά που μαζί με μερικά κομμένα αγγουράκια δημιουργούν ένα ελαφρύ ορεκτικό που θα ανοίξει την όρεξη.

Αν πάλι θέλεις κάτι πιο ιδιαίτερο βράσε γαρίδες και σέρβιρε τες δίπλα στην κλασική sauce ‘thousand island’. Για να συνοδεύσεις τα ορεκτικά σου μπορείς να πάρεις έτοιμα κρακεράκια ή μία μπρουσκέτα που θα κόψεις σε φέτες ή ακόμα καλύτερα να φτιάξεις δικές σου κλασικές πίτες.

Επειδή -ας είμαστε ειλικρινείς- με ψάρι δύσκολα χορταίνει κανείς οπότε φρόντισε το κυρίως σου να είναι κάποιο ζυμαρικό ή ριζότο. Δοκίμασε ένα εύκολο κριθαρότο με γαρίδες, σπαράγγια και φέτα ή εναλλακτικά γρήγορες και εύκολες παπαρδέλες με γαρίδες. Επειδή όμως το καθάρισμα της γαρίδας μπορεί να σου είναι λίγο μπελάς δοκίμασε ζυμαρικά με καπνιστό σολομό, κρέμα και άνηθο. Εξίσου εύκολη συνταγή που δεν θα σου κλέψει πολύ χρόνο.

Ζυμαρικά με καπνιστό σολομό, κρέμα και άνηθο

Ολοκλήρωσε το τραπέζι σου με ένα δροσιστικό επιδόρπιο που θα αλλάξει τη γεύση στο στόμα. Ιδανική επιλογή θα ήταν ένα σπιτικό παγωτό λεμόνι. Αν πάλι θες κάτι λίγο πιο εντυπωσιακό, δοκίμασε αυτή την πανακότα με χαμομήλι την οποία μπορείς να σερβίρεις και μαζί με το παγωτό.

Πανακότα με χαμομήλι