Βρήκαμε το νέο αγαπημένο σου καλοκαιρινό συνοδευτικό. Αυτή η τραγανή σαλάτα είναι ένα μείγμα από τραγανό μπέικον, ηλιόσπορους, αποξηραμένα κράνμπερι και ένα αρκετά κρεμώδες ντρέσινγκ, καθώς και λίγο τυρί.

Έχει όλες τις υφές και τις γεύσεις που θέλεις, απαιτεί ελάχιστο χρόνο και μπορείς να το σερβίρεις σε ένα τραπέζι με καλεσμένους.

Tι θα χρειαστείς: (6 μερίδες)

300 γρ. μπέικον, κομμένο σε κύβους

6 φλιτζάνια μπουκετάκια μπρόκολο

½ φλιτζάνι ψημένους ηλιόσπορους

½ φλιτζάνι αποξηραμένα κράνμπερι

½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ

⅔ φλιτζάνι γιαούρτι

⅓ φλιτζάνι μαγιονέζα

¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

4 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Πώς θα το φτιάξεις:

1. Προσθέστε το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να γίνει τραγανό, για 8 με 10 λεπτά. Στραγγίζουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα μπλουζάκια μπρόκολου, το ασκαλώνιο, τους ηλιόσπορους, τα κράνμπερι και το μαγειρεμένο μπέικον.

3. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το ελληνικό γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη ζάχαρη, το ξύδι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.

4. Προσθέστε το ντρέσινγκ στο μείγμα του μπρόκολου και ανακατέψτε απαλά να επικαλυφθεί. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα όπως χρειάζεται. Η σαλάτα μπορεί να σερβιριστεί σε θερμοκρασία δωματίου ή παγωμένη και θα διατηρηθεί σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για περίπου 5 ημέρες.