Οι μπουκίτσες με λαχανάκια Βρυξελλών είναι τραγανές και υγιεινές. Θα τις ψήσεις στο φούρνο και η μόνη παρασπονδία που θα κάνεις θα είναι το dip με μαγιονέζα και μουστάρδα.

Για 8 – 10 μερίδες θα χρειαστείς:

60γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι αλάτι

½ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κουταλάκι σκόρδο

ελάχιστο πιπέρι καγιέν

2 μεγάλα αυγά

50γρ τριμμένη φρυγάνια

75γρ τριμμένη παρμεζάνα

3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο

500γρ λαχανάκια Βρυξελλών

αλάτι

80γρ μαγιονέζα

2 κουταλιές μουστάρδα Dijon

1 λεμόνι

Πως θα το φτιάξεις:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Βάλε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και το καγιέν. Σε ένα δεύτερο μπολ χτύπησε καλά τα αυγά. Σε ένα τρίτο μπολ -εδώ σταματάμε με τα μπολ, υπόσχομαι- ανακάτεψε μαζί τη φρυγανιά, την παρμεζάνα και το βούτυρο.

Ρόλαρε τα λαχανάκια πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στο μείγμα της φρυγανιάς. Φρόντισε να καλυφθούν τέλεια.

Μετέφερε τα λαχανάκια στο ταψί και ψήσε τα μέχρι να ροδίσουν, 20-25 λεπτά.

Για να ετοιμάσεις το dressing ανακάτεψε σε μία κούπα τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και τον χυμό από μισό λεμόνι. Το άλλο μισό λεμόνι κόψε το σε φέτες.

Ταιριάζουν τέλεια με λευκό κρασί.